Waarom ik blij ben dat ik met mijn gezin naar een dorp met amper winkels verhuis

Waarom ik blij ben dat ik met mijn gezin naar een dorp met amper winkels verhuis, verhuisblog, verhuizen, verhuizing, mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf

Al vijftien jaar woon ik tussen de winkels. De supermarkt ligt op vijf minuten loopafstand van mijn huis en de kledingwinkels  liggen zelfs nog meer binnen handbereik. Ik hoef er maar weinig moeite voor te doen om naar deze winkels toe te gaan. Net als om een winkel met hippe woonaccessoires binnen te stappen of de HEMA te bezoeken. Ik vind het heerlijk om altijd even naar de winkels toe te gaan. De grote fout die ik maak is om altijd mijn portemonnee mee te nemen en dat ik meestal wat ik leuk vind ook gelijk koop. Ons huis is inmiddels vol, overvol. Maar gelukkig gaan we verhuizen. Naar een dorp met maar 4.000 inwoners en hooguit een supermarkt, slager, bakker, bloemwinkel en een kapsalon. Verder is er niets te vinden. En daar ben ik blij mee, heel blij mee.

Je zou misschien denken dat ik al die faciliteiten ga missen wanneer ik de deur van dit appartement definitief achter me dicht trek. Het tegenovergestelde is denk ik eerder waar. Het zal in het begin best vreemd zijn om al die winkels niet om me heen te hebben, maar missen ga ik het zeker niet. Het zal eerder een kwestie van even wennen zijn. Ik ben juist blij dat ik al die winkels achter me kan laten. Het ieniemienie winkelcentrumpje in mijn nieuwe dorp straalt veel meer rust uit, heeft veel minder prikkels. Ik kan in ieder geval niet verleid worden tot het doen van impuls- of iets meer doordachte aankopen. Dat is niet alleen een stuk beter voor mijn portemonnee, maar ook voor mijn huis.

Ik verwacht een stuk minder geld uit te geven, al moet ik bekennen dat ik ook veel online shop. Dit zal ik echt een beetje moeten afleren, maar achter je laptop zo lekker makkelijk kunnen bestellen is zo aanlokkelijk. Ook dit wil ik een stuk minder doen met ingang van nu. Niet alleen wil ik minder geld uitgeven, ik wil ook zoveel mogelijk ruimte besparen in mijn nieuwe huis. Ik heb geen zin in een huis dat weer vol is met spullen. Ook al heb ik straks twee keer zo veel ruimte, ik wil mijn huis absoluut niet vol hebben, maar vooral opgeruimd en overzichtelijk. En daar passen geen impulsaankopen bij.

Daarom ben ik blij dat mijn nieuwe stek over een paar maanden in een dorp is waar qua shoppen geen bal te beleven is. Kan ik tenminste wat geld en ruimte in mijn huis besparen. Bovendien: heb ik al die spullen echt nodig? Maken ze me een gelukkiger mens? Ik denk het niet. De komende tijd ga ik flink opruimen in mijn appartement, omdat ik niet alle spullen mee wil nemen. Ondanks dat ik al zoveel mogelijk opruim, hoop ik straks ook weer aardig wat weg te kunnen doen. De komende tijd wil ik dus zeker helemaal niets meer kopen, want het is natuurlijk een beetje onzin als ik aan de ene kant sta op te ruimen en weg te gooien en aan de andere kant weer nieuwe spullen het huis binnen loods. Zeker met een verhuizing op komst.

Staar jouw huis ook zo vol met spullen of kun jij je shopgedrag aardig binnen de perken houden? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

 

 

2 thoughts on “Waarom ik blij ben dat ik met mijn gezin naar een dorp met amper winkels verhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *