Waarom een draagzak of draagdoek een musthave is voor jou en je baby

Waarom een draagzak of draagdoek een musthave is voor jou en je baby. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Toen mijn kinderen nog baby waren, had ik ze heel vaak in de Baby Björn draagzak. Ik vond het ideaal. Ik droeg ze geen uren, maar wel wanneer ik bijvoorbeeld de hond ging uitlaten of even een boodschapje ging doen. Mijn eerste kindje was een huilbaby, dus bij haar gebruikte ik de draagzak ook vaak binnenshuis. Wat ik nooit heb gedaan, was fietsen met mijn baby in de draagzak. Soms zie ik andere ouders dat wel doen, maar zelf vind en vond ik dat gevaarlijk. Wanneer je valt, val je zo op je baby.

Ik vond het niet alleen zelf heel fijn om mijn baby zo dicht bij me te hebben, baby’s vinden het ook heel fijn om hun vader of moeder te kunnen voelen. Je baby in de draagzak of draagdoek bij je dragen schijnt goed te zijn voor de hechting tussen ouder en kind. Daarnaast hebben kindjes ook baat bij een draagzak of draagdoek wanneer ze bijvoorbeeld een afgeplat hoofdje hebben of last hebben van spugen.

Voor ouders is het natuurlijk ideaal om je handen vrij te hebben. Zelf heb ik nog nooit gevlogen met een baby, maar ik kan me heel goed voorstellen dat een draagzak of draagdoek tijdens reizen ook perfect is. Op sommige momenten zelfs onmisbaar. Wat dacht je van op de luchthaven, wanneer de kinderwagen nog niet van de band af is? Of tijdens het aan- of van boord gaan van een vliegtuig? Ook op het treinstation lijkt een draagzak of draagdoek mij heel handig.

Eigenlijk kun je heel veel dingen doen wanneer je je baby bij je draagt in een draagzak of draagdoek. Een boek lezen, wandelen in het bos of op het strand of zelfs dansen. Er zijn dansscholen die speciale Draag en Dans lessen organiseren voor jonge ouders en hun baby’ of dreumesen. Zo ontmoet je ook nog eens andere jonge ouders.

Voor mijn kinderen gebruikte ik een draagzak. Ik vond mezelf namelijk niet zo handig met knopen, een draagzak vond ik persoonlijk makkelijker. Een draagzak of een draagdoek, beiden zijn niet alleen erg praktisch, maar ook ergonomisch. Je vindt ze ook nog eens in heel veel hippe kleuren en printjes.

Je kunt je kindje niet alleen dragen tijdens de baby- en dreumesperiode, ook wanneer ze peuter zijn, kun je ze nog bij je dragen in een speciale toddler draagzak. Wanneer het dragen op je buik te zwaar voor je is, kun je je kindje op je rug bij je dragen. Perfect wanneer je peuter te moe is om te lopen. Je hoeft dan niet per se de wandelwagen mee te nemen en een draagzak neem je zo mee in je tas.

Een draagzak of draagdoek kan best een behoorlijke investering zijn. Heb je een beperkt budget, dan zou je eens voor een tweedehands exemplaar kunnen zoeken op Marktplaats. Zo heb ik destijds ook “onze” Baby Björn draagzak gekocht. Toen mijn kinderen uit de draagzak gegroeid waren, heb ik de draagzak zelfs voor dezelfde prijs weer doorverkocht op Marktplaats.

Je baby in een draagzak of draagdoek op de luchthaven

Monique Noell vindt een draagzak ideaal, omdat – toen haar peuter nog dreumes was – ze op de luchthaven bij de bagageband moest wachten op de buggy. Met je kindje in een draagzak of draagdoek hoef je je baby of peuter niet te tillen, hoef je hem/haar niet in de gaten te houden (denk aan peuters die je kwijt kunt raken) én heb je je handen vrij.

Met je baby in een draagzak of draagdoek een strandwandeling maken

Deze jonge moeder maakte een heerlijke strandwandeling met haar baby in de draagzak. Er zijn heel veel kinderwagens met goede wielen voor op het strand, maar een draagzak is natuurlijk nog veel handiger. En gezelliger, want niets is fijner dan je baby zo dicht bij je hebben.

Met je baby of peuter in de draagzak of draagdoek een (bos)wandeling maken

Genoeg wandelwagens zijn goed bestand tegen boswandelingen of wandelingen in de duinen, maar ook in dit geval is een draagzak of draagdoek net zo handig. Deze moeders en kinderen zijn in ieder geval heel blij met de draagzak. Heerlijk je handen vrij hebben, genieten van elkaar en van de prachtige natuur.

Met je baby in de draagzak of draagdoek naar de speeltuin gaan

Een draagzak of draagdoek is ook ideaal voor je tweede (of derde of vierde) kindje, dus wanneer je nog één of meerdere oudere kindjes hebt rondlopen. Je hebt dan je handen vrij voor je oudste kind(eren). In het geval van deze vader wanneer je met je oudste kind naar de speeltuin gaat. Je kunt dan toch met hem/haar spelen en je jongste kind veilig bij je dragen.

Met je baby in de draagzak of draagdoek je handen vrij hebben om te eten

Een bericht gedeeld door Noëlle (@nnoelle) op

Als kersverse moeder word je meestal compleet in beslag genomen door je kleintje. Douchen en eten schieten er soms bij in. Wanneer je net als deze moeder je baby bij je neemt in de draagzak of draagdoek heb je in ieder geval je handen vrij om te eten.

Lekker slapen in de draagzak of draagdoek

Voor een baby is niets lekkerder dan in de draagzak of draagdoek slapen. Heerlijk vertrouwd op papa’s of mama’s borst.

Draagzakken en draagdoeken in de hipste kleuren en printjes

Een bericht gedeeld door Katie (@mamaeplus3) op

Je kindje heerlijk bij je hebben in de draagzak of draagdoek

Ik vond niets heerlijker dan mijn kindje heel dicht bij me hebben in de draagzak. Kunnen snuffelen aan je baby, hem/haar voelen en ruiken…. Deze momenten zijn onbetaalbaar.

Welke kleding doe je je kindje aan in de draagzak of draagdoek?

Wanneer je je baby bij je in de draagzak of draagdoek draagt, houd je elkaar warm. Het belangrijkste is dus dat je je kindje niet te warm kleedt.

9 hippe draagzakken en draagdoeken voor je baby

Ben je nog op zoek naar een super handige draagdoek of draagzak voor je baby?

Draag jij jouw kindje in de draagzak of draagdoek/heb jij jouw kindje als baby ook gedragen in een draagzak of draagdoek? Wat is jouw ervaring hiermee? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *