Waarom ik het heerlijk vind dat mijn kinderen wat ouder zijn

Waarom ik het heerlijk vind dat mijn kinderen wat ouder zijn. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Hoewel ik de hele zwangerschapsperiode op een roze wolk zat en er ontzettend van genoot om mijn baby tegen me aan te voelen en te verzorgen, vind ik het heerlijk dat mijn kinderen nu wat ouder zijn.  Nu mijn jongste vier jaar is, kan ik echt zeggen dat ik merk dat mijn kinderen wat groter zijn en dat heeft zo zijn voordelen:

 • mijn kinderen zijn allebei zindelijk (op mijn zoontje na die alleen ’s nachts nog een luier draagt). Wanneer we eropuit gaan hoef ik dus geen luiers meer mee te slepen en ook hoef ik niet meer in de gaten te houden wanneer het weer tijd is om mijn kindje te verschonen. Mijn kinderen gaan helemaal alleen naar het toilet en ik hoef geen billen meer af te vegen.
 • de tijd van die vervelende luieruitslag is voorbij. Weg met de Sudocrème/Zwitsal billencrème/Maïzena!
 • mijn kinderen zijn niet meer om de haverklap ziek. Toen zij jonger waren en nog op het kinderdagverblijf zaten, pikten ze elke verkoudheid en kinderziekte op. Heb je ooit gehoord van de mond-voet-handziekte? Ik wel, mijn zoontje had dit tegelijkertijd met krentenbaard, nog zo’n kinderziekte.
 • mijn kinderen slapen lekker door en ik dus ook. Vooral de eerste tijd met mijn kinderen en bijbehorende nachtvoedingen vond ik slopend. Daarna volgde nog een periode dat mijn zoontje elke ochtend steevast om 5.00 uur wakker werd. Gelukkig is die tijd helemaal voorbij.
 • ik kan weer uitslapen. Wanneer mijn kinderen op zondag al vroeg wakker worden, kan ik me gerust nog een keer omdraaien. Mijn dochter smeert een broodje voor haar broertje en zichzelf en daarna gaan ze lekker spelen. Tegenwoordig hoef ik voor 8.00 uur niet beneden te zijn en heel soms blijf ik zelfs nog langer liggen. Wat een luxe!
 • mijn kinderen eten met de pot mee. Ik hoef mijn kinderen niet meer de borst te geven, te kolven of flesvoeding af te meten en op te warmen of aparte babyhapjes te maken, maar mijn kinderen eten gewoon met de pot mee. Gelukkig ben ik gezegend met twee makkelijke eters die vrijwel alles lusten.
 • ik hoef geen rekening meer te houden met middagslaapjes en dat vind ik echt een verademing. De middagslaapjes vond ik aan de ene kant wel prettig, omdat ik dan een paar uur mijn handen vrij had om schoon te maken of te werken. Maar aan de andere kant was ik veel meer aan huis gebonden. Nu kan ik overdag de deur uitstappen wanneer ik wil en ook speeltuinbezoekjes hoeven niet meer perse ’s morgens ingepland te worden.
 • ik kan gesprekken voeren met mijn kinderen. Wanneer ze zich niet lekker voelen, kunnen ze mij vertellen wat ze voelen zonder dat ik ernaar moet raden en we kunnen gezellig samen de dag doornemen. Ik vind het echt fijn dat ze zich nu kunnen uitdrukken in woorden.
 • mijn kinderen kunnen zelf spelen en zichzelf vermaken. Dit vind ik echt een groot voordeel. Wanneer mijn kinderen samen aan het spelen zijn, kan ik even schoonmaken, werken of bloggen. Ik heb dan echt even tijd voor mezelf.
 • ik heb meer contact met andere moeders, omdat mijn kinderen op school zitten en ook speelafspraakjes maken. Met name van klas van mijn dochter ken ik veel moeders.
 • ik hoef niet meer overal de wandelwagen mee naartoe te slepen. Op zich was ik wel blij met mijn wandelwagen, want deze deed ook voornamelijk dienst als boodschappenkar, maar als ik met de auto ergens naartoe ging, moest ik ook altijd dat ding meenemen en dat ding was ook een behoorlijke sta-in-de-weg in onze veel te kleine schuur.
 • ik kan mijn kinderen af en toe even alleen laten, omdat ze wat ouder en zelfstandiger zijn. Als ik vroeger een wasje boven ging ophangen, nam ik mijn baby ook altijd mee naar boven. Nu kan ik boven een wasje ophangen terwijl mijn kinderen beneden zijn en ook douchen kan ik doen wanneer ik wil, zonder dat ik ondertussen de babyfoon in de gaten moet houden.
 • wanneer ik buiten ben met mijn kinderen, rennen ze niet meer alle kanten op, maar blijven ze keurig naast me lopen. Mijn dochter weet precies waar ze op moet letten bij het oversteken en mijn zoontje is dit nu ook aan het leren.
 • mijn kinderen kunnen zelf op het speeltoestel in de speeltuin klimmen. Ik hoef ze niet meer te helpen, dus wanneer zij aan het ravotten zijn, kan ik met andere moeders kletsen of een boekje lezen.

Ik vind het echt zo fijn dat mijn kinderen ouder worden. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelen tot echte persoontjes, voer ontzettend graag gesprekjes met ze, geniet ervan om te kijken hoe ze spelen én ik krijg meer vrijheid.

Vind jij het ook zo fijn dat je kinderen wat ouder zijn? Ik lees het graag bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *