waarom ik werken tijdens schoolvakanties zo heerlijk vind. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur
Mama onderneemt / werkt

Waarom ik werken tijdens schoolvakanties zo heerlijk vind

waarom ik werken tijdens schoolvakanties zo heerlijk vind. mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

De meeste mensen vinden het heerlijk om vrij te zijn in de schoolvakanties, met name wanneer je kinderen hebt. Ik vind het ook heel fijn en gezellig om samen met mijn kinderen vrij te zijn, maar ik vind het stiekem ook heerijk om te werken tijdens de vakanties. Sinds dit jaar gaan mijn kinderen twee middagen naar de BSO en ook tijdens de schoolvakanties gaan ze twee keer per week naar de BSO. Ze blijven dan de hele dag bij de buitenschoolse opvang zodat ik kan werken. Tot dit jaar werkte ik in de schoolvakanties in het bijzijn van mijn kinderen of ik liet het werk versloffen en bracht ik heel veel tijd door met mijn kinderen.

Nu mijn kinderen in de vakanties naar de BSO gaan, hoef ik mij niet meer schuldig te voelen. Ik kan ongestoord werken in de wetenschap dat mijn kinderen een super leuke tijd met hun vriendjes en vriendinnetjes bij de buitenschoolse opvang beleven. De dagen dat mijn kinderen thuis zijn, geniet ik ervan dat ik ze om me heen heb. We trekken er lekker er op uit en ik heb alle aandacht voor ze. De dagen dat ze naar de BSO zijn, vind ik het heel fijn om te kunnen werken. Ik vind het zelfs nog fijner werken dan buiten de schoolvakanties. Met name omdat het dan zo stil is qua telefoontjes. De meeste mensen zijn vrij, dus we krijgen minder telefoontjes binnen.

Dat betekent dat ik rustig door kan werken zonder dat ik steeds uit mijn concentratie gehaald word. Ik verzet bergen werk tijdens de vakantie en kan allerlei klusjes oppakken waar ik anders nooit aan toe kom. Van die klusjes die op zich geen prioriteit hebben, maar toch eens gedaan moeten worden. Jaren geleden, voordat ik ondernemer werd, vond ik het ook al zo prettig om tijdens schoolvakanties te werken. En dan met name tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het was dan altijd zo rustig. Het perfecte moment om achterstallig werk op te pakken of om je mailbox eindelijk eens op te schonen.

Wat ik ook een voordeel vind van werken tijdens schoolvakanties is dat ik verbonden blijf met mijn bedrijf en in de work spirit blijf. Nu is het natuurlijk goed om ook te ontspannen, maar dat doe ik ook zeker. Op de vijf andere dagen dat ik niet werk in de schoolvakantie. In de zomervakantie heb ik trouwens niet elke week twee dagen gewerkt, ik heb ook twee of drie weken geen twee hele dagen gewerkt om toch een klein beetje vakantie te vieren. Als ondernemer is helemaal op vakantie gaan en het werk volledig loslaten toch een stuk lastiger.

Vind jij het ook zo fijn om tijdens schoolvakanties te werken of ben jij dan liever vrij? Werk jij in loondienst of heb jij een eigen bedrijf? Laat het me weten bij de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *