Waarom je de ogen van je kind moet beschermen in de zon

Waarom je de ogen van je kind moet beschermen in de zon, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Dat we de huid van onze kinderen moeten beschermen tegen de zon weet elke ouder. We smeren niet voor niets ons kind in met zonnebrandcrème. Maar niet alleen de huid van je kind moet je beschermen tegen de zon. Ook de ogen kunnen beschadigd worden door zonlicht. Met name tijdens de uren dat de zon het sterkst brandt, tussen 11 en 15 uur.  In deze blog vertel ik je hier meer over. 

Hoe herken je beschadiging aan de ogen van je kind en hoe ontstaat deze?

Omdat de ogen van kinderen nog niet volledig zijn ontwikkeld, zijn deze kwetsbaarder dan de ogen van volwassenen. Mensen die op latere leeftijd schade aan hun ogen hebben, hebben deze meestal opgelopen door blootstelling aan UV-licht in de kindertijd, zo stelt optometriste Simone Stad van Specsavers. UV-stralen gaan bij een kind dwars door de lens van het oog heen en het oogwit kan verbranden. Verbranding is te herkennen doordat een kind met zijn/haar ogen knijpt, of wrijft en door rode, tranende ogen. Schakel bij deze symptomen huisarts in wanneer de klachten verergeren of niet over gaan. 

Lichte kinderogen zijn gevoeliger voor zonlicht

Lichte ogen zijn een stuk gevoeliger voor zonlicht dan donkere ogen. Bij blauwe, lichtgrijze en groene ogen komt er meer licht door de iris dan bij bruine ogen. Zorg er dus voor dat je je kind altijd een zonnebril met CE-markering opzet. Ik probeer mijn kinderen zoveel mogelijk een zonnebril te laten dragen. Soms dragen ze in plaats van een zonnebril een petje die de zon uit hun gezicht houdt en soms dragen ze zelfs een zonnebril én een petje. 

Het beste is natuurlijk je kind helemaal uit de zon te houden tussen 11 en 15 uur. Dat is zowel beter voor de huid als de ogen van je kind. 

Draagt jouw kindje ook meestal een zonnebril? Of heeft jouw kindje echt een hekel aan het dragen van een zonnebril en zet je hem/haar meestal een petje op? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Leestip: wanneer en hoe vaak je kind insmeren met zonnebrandcrème?

Leestip: hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar? 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *