15 x waarom ik het zo heerlijk vind wanneer mijn kinderen uit logeren zijn

Waarom vind ik het zo heerlijk wanneer mijn kinderen uit logeren zijn? Welke dingen kan ik (makkelijker) doen wanneer de kinderen er niet zijn? mamablog, mamablogger

Afgelopen weekend waren mijn kinderen uit logeren en om eerlijk te zijn: ik vond het heerlijk. Niet dat ik niet zielsveel van mijn kinderen houd, want zij zijn juist het belangrijkste in mijn leven. Maar waar ik vroeger, toen zij nog baby en peuter waren, de grootste moeite had met ze uit logeren te laten gaan en dit dus ook nauwelijks deed, kan ik ze nu wel loslaten en regelmatig uit logeren laten gaan. Terwijl mijn kinderen veilig onder de pannen zijn bij opa en oma kan ik

 1. Genieten van de rust in huis. Zodra mijn kinderen weer thuis zijn, kan ik weer extra van de gezellige drukte genieten
 2. Uitslapen tot hoe laat ik wil. Wanneer mijn kinderen thuis zijn, ben ik altijd vroeg uit de veren, omdat mijn kinderen vroege vogels zijn. Zelfs in de schoolvakanties slapen ze niet uit
 3. Uitgebreid douchen, omdat ik geen haast heb en geen kinderen heb om naar om te hoeven kijken
 4. Extra laat naar bed, omdat ik toch kan uitslapen
 5. ’s Avonds met mijn vriend uit eten of op visite. Even samen de deur uit zonder kinderen
 6. Lekker makkelijk eten als we thuis eten. Een pizza en een bakje maaltijdsalade in plaats van een uur in de keuken staan is echt relaxed
 7. Heerlijk het ene na het andere tijdschrift verslinden. Iets wat echt niet lukt in het bijzijn van mijn kinderen
 8. Gesprekken voeren met mijn vriend zonder dat we telkens onderbroken worden door de kinderen
 9. Eten met de televisie aan. Iets wat niet mag wanneer de kinderen thuis zijn
 10. Onbeperkt internetten op mijn smartphone (even geen digitale detox). Als mijn kinderen thuis zijn, probeer ik zo min mogelijk mijn telefoon te gebruiken
 11. Zo op mijn fiets springen en een stuk fietsen zonder dat ik mijn dochter op haar fiets naast mij in de gaten hoef te houden
 12. Ongestoord winkelen zonder dat ik op mijn kinderen hoef te letten en zonder dat ik me schaam omdat mijn zoontje zich weer eens tussen kledingrekken verstopt
 13. Eindelijk eens mijn favoriete televisieprogramma’s kijken op zondagochtend. Een keertje kijken naar Eigen Huis en Tuin of een lifestyle programma in plaats van altijd televisieprogramma’s voor kinderen
 14. Urenlang artikelen voor mijn blog schrijven zonder afgeleid te worden. Normaal gesproken ben ik al blij als ik ’s avonds een uurtje kan bloggen, want overdag lukt het mij echt niet. Of ik ben aan het werk of ik kan me niet concentreren vanwege mijn kinderen
 15. Mezelf weer eens Daniëlle en vriendin van voelen in plaats van mama

Kortom: als mijn kinderen uit logeren zijn, heb ik echt even tijd voor mezelf. Vind jij het ook zo heerlijk wanneer je kindje uit logeren is? En waar geniet jij dan het meeste van? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Freepik

 

 

3 thoughts on “15 x waarom ik het zo heerlijk vind wanneer mijn kinderen uit logeren zijn

 1. Ik heb maar 1 kind en daardoor kan ik bijna al die dingen die je noemt met kind ook doen. Dus het zal heel erg schelen of je één of twee kinderen hebt!
  Volgens mij is de stap van 1 naar 2 kinderen heel erg groot…Hmmm, mijn zoontje is 5, ik denk er nog maar even over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *