waarom zou je gaan bloggen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)
Mama onderneemt / werkt

Waarom zou je gaan bloggen?

waarom zou je gaan bloggen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

Sinds ik ben begonnen met bloggen, in 2015, merk ik dat er super veel bloggers zijn. En nog steeds komen er elke dag weer nieuwe bloggers bij. Dat verbaast me niets, want bloggen is super leuk om te doen en het kan je ook nog iets opleveren. Het is niet alleen een leuk en leerzaam tijdverdrijf, maar wanneer je veel bezoekers naar je blog trekt, kun je er ook nog eens een aardig zakcentje mee verdienen. Sommige succesvolle bloggers verdienen er zelfs een echt inkomen mee. Maar waarom zou je nu eigenlijk gaan bloggen?

Ik schreef al dat bloggen super leuk en leerzaam is om te doen. Ik houd zelf enorm van schrijven en met bloggen kan ik dus goed mijn ei kwijt. Daarnaast is bloggen ontzettend leerzaam. Je leert niet alleen steeds beter en makkelijker te schrijven, maar je krijgt ook technische kennis. Een blog plaats je immers op een website en deze moet je wel draaiend krijgen en houden. En een leuk plaatje hier en daar is ook geen overbodige luxe. Maar je leert niet alleen bij over de technische kant en het bewerken van foto’s, ook over zoekmachine optimalisatie leer je wat. Mits je natuurlijk met je blog gevonden wilt worden in Google. Misschien merk je dat je SEO (zoekmachine optimalisatie) enorm interessant vindt om je in te verdiepen. Kortom: van bloggen word je alleen maar wijzer.

Met bloggen doe je niet alleen kennis en vaardigheden op, het is een hobby die je – behalve tijd – helemaal niets kost. Een laptop heeft iedereen en een mobiele telefoon om foto’s mee te maken ook. Het enige wat geld kost, is het vastleggen van je domeinnaam en de webhosting. Een goedkopere hobby bestaat er haast niet. Bovendien kun je bloggen wanneer jij dat wilt en je kunt het gewoon vanuit huis doen. Voor mij is dit echt ideaal, zeker omdat ik bijvoorbeeld ’s avonds niet de deur uit kan, omdat mijn kinderen dan op bed liggen.

Je kunt ook zelf bepalen hoeveel tijd je in het bloggen wilt steken. Wanneer ik het privé of zakelijk heel druk heb, staat mijn blog op een lager pitje. En dat kan ook gewoon. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen, want het is mijn blog. Dan kom ik ook weer terug op het schrijven. Omdat het jouw eigen blog is, kun je helemaal zelf bepalen over welke onderwerpen je schrijft en kun je jouw persoonlijke mening ventileren op je blog. Zonder dat je daarover hoeft te overleggen met iemand.

Ik noemde het al eerder. Wanneer je blog veel unieke bezoekers trekt, kun je er ook een leuk inkomen mee vergaren. Sommige bloggers die heel veel bezoekers hebben, kunnen van hun blog leven. Nu moet dit natuurlijk niet je doel zijn. Je moet bloggen, omdat je het leuk vindt om te doen. En als je er dan een zakcentje mee kan verdienen, is dat mooi meegenomen.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is bloggen een ideaal middel om met je website beter gevonden te worden in de Google zoekresultaten en om deskundiger over te komen bij (potentiële) klanten. Hierover zal ik nog een aparte blog schrijven.

Een eigen blog beginnen? Ik zou zeggen: waarom niet?

Heb jij een eigen blog en wat was voor jou de reden om te gaan bloggen? Of heb je nog geen blog, maar zou je er eigenlijk wel één willen beginnen? Laat het me weten bij de reacties.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *