Wanneer gaat je kindje van een babyledikant naar een peuterbed/eenpersoonsbed?

Wanneer gaat je kindje van een ledikant naar een peuterbed/eenpersoonsbed? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, mamalifestyle

Van babyledikant naar een peuterbed/eenpersoonsbed is best een grote stap. Toch groeit je kindje hier zelf naartoe. Je kindje wordt steeds groter en ondernemender en wilt misschien zelf uit bed klimmen. Wanneer je kindje tussen de twee en drie jaar oud is en uit bed probeert te klimmen, is dit het moment om over te stappen op een peuterbed/eenpersoonsbed. Ook wanneer je kindje minder dan 20 centimeter korter is dan het matras van het ledikantje, is het tijd voor een groter bed. Hoe oud waren mijn kinderen toen ze naar een groter bed gingen? Waar kies je voor: een peuterbed, een meegroeibed of een eenpersoonsbed?

Wanneer gaat je kindje van een ledikant naar een peuterbed/eenpersoonsbed? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, mamalifestyle
Van babyledikant naar halfhoogslaper

VAN BABYLEDIKANT NAAR HALFHOOGSLAPER (DRIE JAAR)

Mijn dochter sliep nog in haar babyledikant toen ik zwanger was van mijn tweede kindje, mijn zoon. Omdat mijn zoontje in haar kamertje zou gaan slapen, verhuisde mijn dochter naar een grotere kamer toen zij drie jaar en twee maanden oud was. De eerste week hebben wij haar babyledikant in de kamer gezet en sliep zij in dat bedje. Wij dachten dat de verhuizing naar een andere slaapkamer misschien al wel indrukwekkend genoeg zou zijn en wij wilden haar eerst rustig aan de nieuwe ruimte laten wennen. Na ongeveer een week ging mijn dochter naar een groter bed. We kochten bewust geen peuterbed, omdat we wat langer met het bedje wilden doen. Wij kozen voor een halfhoogslaper, omdat mijn dochter al wat ouder was (drie) en omdat we dan opbergruimte onder haar bedje hadden. Het slapen ging gelijk goed.

VAN BABYLEDIKANT NAAR ONDERSTE BED STAPELBED (TWEE JAAR)

Mijn zoontje was wat jonger toen hij naar een groter bed ging. Toen mijn zoontje net twee jaar was geworden, besloten we dat onze kinderen samen een slaapkamer zouden delen. Ze zochten elkaar namelijk altijd gelijk op zodra ze wakker werden en bovendien wonen we in een klein huis. Eén kamer werd dan hun slaapkamer en de andere slaapkamer een speelkamer. We kochten een stapelbed. Mijn dochter sliep in het bovenste bed en mijn zoontje, toen net twee, in het onderste bed. Ook bij mijn zoontje ging het slapen in een groot bed gelijk goed. Nu zijn we weer een paar jaar verder, mijn zoontje is inmiddels bijna vijf, en mijn kinderen slapen weer in aparte kamers. Mijn zoontje slaapt nu in een hoogslaper en ook dat gaat goed.

Wanneer gaat je kindje van een ledikant naar een peuterbed/eenpersoonsbed? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, mamalifestyle
Mijn dochter moest even wennen aan de ruimte die ze had in haar halfhoogslaper

PEUTERBED, MEEGROEIBED, EENPERSOONSBED & BEDHEKJE

Mijn kinderen liet ik gelijk in een eenpersoonsbed slapen en dat ging goed. In het begin moesten ze wel een beetje wennen aan de zee aan ruimte die ze ineens hadden. Wanneer we ’s avonds gingen kijken, lagen ze vaak helemaal gedraaid. Na een tijdje bleven ze netjes liggen. Mijn kinderen voelden zich direct prettig in een eenpersoonsbed, maar sommige kinderen vinden een peuterbedje fijner, omdat deze wat kleiner zijn. Een peuterbed kun je gebruiken totdat je kindje zo’n jaar of zes is, afhankelijk van de lengte van je kindje. Je kunt zelfs een peuterbed kopen die je kunt uitschuiven tot een eenpersoonsbed. Dit heet een meegroeibed. Bij Ikea kun je zo’n uittrekbaar meegroeibed kopen. Een meegroeibed kun je aanpassen aan de lengte van je kindje en gaat zijn/haar hele jeugd mee. Wanneer je kindje van een babyledikant naar een groter bed gaat, kun je bij Ikea ook bedhekjes kopen. Deze schuif je onder het matras en voorkomt dat je kindje uit zijn/haar bed kan vallen. Wij hadden trouwens de eerste week een matras op de vloer gelegd, voor het geval mijn dochter (die toen net in een halfhoogslaper sliep) toch uit haar bed zou vallen.

Is jouw kindje al uit zijn/haar babyledikant gegroeid? Slaapt hij/zij in een peuterbed, meegroeibed of eenpersoonsbed? Laat het me weten bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *