Wanneer kun je douchen wanneer je een baby hebt?

Wanneer kun je douchen wanneer je een baby hebt?, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Een veelgehoord iets onder kersverse moeders is wanneer je nu eindelijk eens (ongestoord) kunt douchen wanneer je een baby hebt. Loop jij als jonge moeder rond met vet haar, omdat je er maar niet aan toekomt uitgebreid te douchen en je haren te wassen, omdat je het zo druk hebt met je baby of omdat je baby onrustig is?  Je bent echt niet de enige. Of spring je wel onder de douche, maar zet je baby het op een huilen wanneer jij net je haren ingezeept hebt met shampoo? Wees gerust, dit overkomt elke moeder. In deze blog geef ik je wat tips zodat jij eens uitgebreid kunt gaan genieten van een heerlijke douche.

Douchen tijdens slaapjes, baby in bed laten spelen of in de wipstoel

Ik heb ook met dit issue geworsteld als jonge moeder. Moeders in mijn omgeving trouwens ook. Ik ging altijd gelijk douchen wanneer mijn baby net in slaap was. Wanneer mijn baby de slaap had gevat, werd ze gelukkig voorlopig nog niet wakker en kon ik ontspannen douchen. Wel nam ik altijd de babyfoon mee naar de badkamer. Toen mijn baby groter werd en zich wat meer kon vermaken, ging ik ook weleens douchen wanneer ze wakker was. Ik liet haar even in haar bedje spelen met de badkamerdeur op een kier. Ik had in die zin de mazzel dat ik heel klein woonde. Vanuit de douchecabine kon ik zo haar kamertje inkijken en haar tijdens het douchen toch in de gaten houden. Wat ik ook heb gedaan, is mijn baby af en toe in de wipstoel zetten terwijl ik ging douchen. Een heel uitgebreide douchesessie zat er dan niet in, maar ik ben van nature een snelle doucher. Binnen 10 minuten kan ik douchen en mijn haren wassen.

Oppas regelen voor je baby

Heb je een heel onrustige baby of misschien zelfs een huilbaby en kom je echt niet aan douchen toe? Probeer in ieder geval het huilen aan te pakken en de onrust weg te nemen. Mijn baby was de eerste twee maanden ook een huilbaby. Over hoe wij dit hebben overwonnen, schrijf ik zeker nog eens een blog. Wanneer je echt niet aan douchen toekomt, omdat je baby voortdurend huilt, is het een goed idee om de zorg voor je baby een half uurtje of een uur uit handen te geven aan je partner, familielid of goede vriend/vriendin. Jij kunt dan even een half uurtje of een uur aan jezelf besteden. Lekker douchen of misschien zelfs even uitgebreid in bad zonder dat je telkens zit te luisteren of je baby huilt. Je zou je partner/familielid/goede vriend/vriendin kunnen vragen om bijvoorbeeld een wandelingetje met je baby te maken. Zo snuift je baby ook nog even wat buitenlucht op, kun jij je ontspannen, heeft je baby een relaxte moeder en dit heeft ook weer een positieve uitwerking op je kleintje.

Samen met je baby douchen of in bad

Kun je geen oppas regelen en is je baby ontzettend onrustig? Je kunt dan eventueel ook samen met je baby douchen of in bad. Houd je baby lekker tegen je borst en zorg dat de temperatuur van het water niet te warm is. Goed, je haren wassen zal moeilijk gaan met een kleintje bij je, maar je kunt in ieder geval even douchen. Leg van tevoren alle spulletjes klaar. Denk niet alleen aan verzorgingsspulletjes voor je baby, zoals een luiertje en een badcape,maar bijvoorbeeld ook aan een matje/Sleepyhead of wipstoeltje waar je je baby even in kunt leggen/zetten zodat jij je na het douchen kunt afdrogen en aankleden. Leg trouwens tijdens het douchen of badderen met je baby een hydrofieldoek over je schouder/op je borst zodat je baby niet wegglijdt. Water maakt je huid immers een heel stuk glibberiger.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en kun je gaan genieten van een heerlijke douche! Ben jij net moeder en vind jij het nog lastig om tijd te vinden voor jezelf, waaronder uitgebreid douchen? Of ben jij al lang uit de luiers? Hoe kijk jij terug op de babyperiode? Vond jij het soms ook lastig om tijd voor jezelf te nemen? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *