Wat kan een baby van 6 maanden? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, babyblog, babyblogger, mamalifestyle
Zwanger & baby

Wat kan een baby van 6 maanden?

Toen mijn kinderen zes maanden waren, vond ik ze ineens veel minder baby. Natuurlijk waren ze nog wel baby, maar ze konden veel meer en ze werden steeds meer een echt persoontje. Ze waren voor mijn gevoel wat minder hulpeloze wezentjes en ze werden veel ondernemender. Ze waren steeds langer wakker en ik kon steeds meer contact met ze maken. Mijn kleine baby’s ontwikkelden zich ineens heel snel, zowel geestelijk als lichamelijk. Ze ontwikkelden zich trouwens niet in het tempo en lijn van het boek Oei ik groei. Wat ergerde ik me aan dit boek, volgens dit boek zouden mijn kinderen telkens achterlopen in hun ontwikkeling. Het maakte me alleen maar onzeker. Ik heb het boek dan ook heel snel de deur uit gedaan. Daarom vandaag mijn eigen lijstje met wat mijn kinderen konden toen ze zes maanden oud waren.

Toen mijn kinderen (toen nog baby’s) zes maanden oud waren, konden ze:

 • Lachen, zeg maar gerust schateren. Heerlijk om te zien!
 • Beginnen met het eten van vaste voeding. Als bijvoeding kregen ze als eerste groenten en fruit, dat ging gepaard met heerlijke bekken die ze trokken. De beelden staan nog op mijn netvlies gebrand. Na groenten en fruit volgde de eerste broodkorst.
 • In de kinderstoel tijdens de maaltijden, nog wel met een stoelverkleiner uiteraard.
 • Achterstevoren in bed liggen en daarbij voor het gemak even de sokken uitdoen. Mijn kinderen waren net een stel acrobaten.
 • De benen tussen de spijlen van het bedje wurmen.
 • Kruipbewegingen proberen te maken.
 • Zelf speeltjes pakken.
 • Steeds meer op de buik spelen.
 • De voetjes in de mond stoppen en lekker sabbelen op de teentjes.
 • Twee slaapjes overdag hebben.
 • ’s Nachts doorslapen. Mijn dochter deed dit al bij drie/vier maanden, bij mijn zoontje konden we bij zes maanden weer genieten van onze nachtrust.
 • Uit de kinderwagen en in de wandelwagen.

Heb jij een baby van zes maanden? Wat kan hij/zij allemaal al? Vind jij alle ontwikkelingen van je kindje ook zo bijzonder? Laat het me weten bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

2 Reacties

 • Carrieremamma

  Wat een leuke blog en goed dat je dit bespreekbaar maakt. Ik word ook zo onzeker van die boeken en eigenlijk ook wel door het consultatiebureau.
  Mijn zoontje doet alles op z’n eigen tempo. Hij slaapt maanden door, eet fruit, groente en een aardappeltje. Doet drie slaapjes en rood op z’n zij. Buik vindt tie nog niet zo leuk. Hooguit 5 min ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *