Wat zou ik anders doen bij een volgende zwangerschap?

Wat zou ik anders doen bij een volgende zwangerschap, zwanger en baby, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

In mijn leven ben ik drie keer zwanger geweest waarvan ik twee zwangerschappen heb mogen volbrengen. Mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam, bij mijn tweede zwangerschap werd mijn dochter bij 35 weken geboren en mijn tweede kindje, mijn zoontje, werd geboren bij 37 weken. Die 35 en 37 weken heb ik mijn zwangerschap heel bewust meegemaakt en met name bij mijn derde zwangerschap heb ik geprobeerd extra van mijn zwangerschap te genieten, omdat dit mijn laatste zwangerschap zou zijn. Omdat mijn gezin voor mij compleet is, zal ik waarschijnlijk nooit meer zwanger worden. Maar wat zou ik anders doen mocht ik toch nog een keer in verwachting zijn?

Buikfoto’s & zwangerschaps fotoshoot

Bij een volgende zwangerschap zou ik buikfoto’s maken! Bij mijn eerdere zwangerschappen heb ik nooit buikfoto’s gemaakt. Ik heb maar één foto waarop mijn buik staat en ik sta er niet eens met mijn gezicht op. Ik vind het echt heel jammer dat ik geen foto’s heb gemaakt van mijn zwangerschappen. En ik kan het helaas ook niet meer overdoen. Bij een volgende zwangerschap zou ik een mooie zwangerschapsshoot willen en zou ik wekelijks een buikfoto maken voor in het zwangerschapsdagboek. Het lijkt mij ontzettend gaaf om achteraf de groei van mijn zwangere buik te kunnen zien op foto’s. Ik denk dat het voor een kind ook heel leuk is om later de foto’s te kunnen bekijken.

Gender reveal party

Bij mijn laatste twee zwangerschappen maakten we het geslacht van ons kindje bekend zodra we de echo hadden gehad. We vertelden het onze familie en vrienden face to face of telefonisch. Ik zou het super gaaf vinden om het bekendmaken van het geslacht bij een volgende zwangerschap wat feestelijker aan te pakken. Dus met een gender reveal party. En het leukst is het dan natuurlijk als wij als aanstaande ouders tot het moment van de onthulling ook nog niet weten of we een jongetje of een meisje zouden krijgen.

Gipsafdruk zwangere buik

Een vriendin van mij heeft tijdens haar zwangerschap een afdruk van haar buik laten maken in het gips. Zo’n gipsen buik kun je vervolgens (laten) beschilderen of (laten) mozaïeken. Een gipsafdruk kun je zelf maken, maar je kunt ook iemand anders een afdruk van je buik laten maken. Het lijkt mij heel bijzonder om voor een afdruk te hebben van je zwangere buik. Zo kun je altijd nog even terugkijken en voelen hoe groot je buik wel niet was toen je baby erin zat.

Op tijd naar bed

Bij een volgende zwangerschap zou ik wat vaker op tijd naar bed gaan. In ieder geval voor de bevalling, al weet je natuurlijk als aanstaande moeder nooit wanneer je baby geboren wordt. De bevalling van mijn twee kinderen begon ’s nachts. En natuurlijk lag ik allebei de keren veel te laat in bed. Voor de eerste bevalling had ik drie uur geslapen en voor mijn tweede bevalling één uur. Toen ik doorhad dat de bevalling was begonnen, vond ik het niet echt een fijn vooruitzicht dat ik de hele nacht moest doorhalen. Daarom dus op tijd naar bed!

Welke dingen zou jij juist wel of niet anders doen bij een volgende zwangerschap? Laat het me weten bij de reacties.

 

One thought on “Wat zou ik anders doen bij een volgende zwangerschap?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *