Tijdens mijn zwangerschappen merkte ik niet alleen aan mijn groeiende buik dat ik zwanger was, maar ook aan andere lichamelijke veranderingen. wat deden de zwangerschapshormonen bij mij? mamablog, mamablogger
Zwanger & baby

Wat zwangerschapshormonen met je kunnen doen

Tijdens mijn zwangerschappen merkte ik niet alleen aan mijn groeiende buik en vollere gezicht dat ik zwanger was, maar ook aan andere lichamelijke veranderingen en aan mijn humeur. Lees je mee hoe zwangerschapshormonen mij beïnvloedden en van welke zwangerschapssymptomen je nog meer last kunt hebben?

  1. Vermoeidheid – tijdens alle drie mijn zwangerschappen (mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam) was ik het eerste trimester ontzettend moe.
  2. Emotioneler zijn – ik reageerde soms wat emotioneler op bepaalde zaken. Ik barstte soms in huilen uit, juist omdat ik zwanger was. Normaal gesproken huil ik eigenlijk nooit.
  3. Slechter zien – bij mijn derde zwangerschap ging ik in een paar weken tijd heel slecht zien. Dit zou volgens de oogarts te maken kunnen hebben met de hormonen die door mijn zwangere lijf gierden.
  4. Rode benen / ontstoken bloedvaten – met name tijdens mijn tweede zwangerschap en in mindere mate tijdens mijn derde zwangerschap had ik last van ontstoken bloedvaten. Mijn onderbenen waren vuurrood en vlekkerig. Waarschijnlijk kwam dit doordat ik in verwachting was, want nadat ik bevallen was, waren mijn benen weer normaal van kleur. Tijdens mijn zwangerschappen droeg ik drukverband om mijn benen. Het voorkwam niet dat mijn benen rood werden, maar misschien voorkwam het wel erger.
  5. Vergeetachtigheid – misschien dat sommige mensen zeggen dat dit een fabeltje is, maar in mijn geval was ik echt vergeetachtig toen ik zwanger was. Ik veroorzaakte bijna een brand door een pan die op het vuur stond en haalde domme acties uit met mijn laptop. Zo deed ik een keer alsof het scherm van mijn laptop een touchscreen was, in het bijzijn van visite. Echt gênant.
  6. Trek of juist geen trek hebben in bepaald eten – tijdens mijn zwangerschappen had ik ineens geen trek meer in pasta, terwijl ik normaal gesproken ontzettend graag pasta at. Ik at opeens liever aardappels met groenten, terwijl ik dit voorheen altijd maar minimaal at. Qua drankjes kreeg ik toen ik in verwachting was van mijn dochter ontzettende trek in Milk & Fruit. Ik dronk zomaar een liter per dag. Vind je het gek dat ik in 8 maanden tijd 18 kilo aankwam.
  7. Brandend maagzuur – tijdens mijn tweede zwangerschap had ik af en toe last van brandend maagzuur. Ik at dan een schaaltje vanillevla, omdat ik had gehoord dat dat schijnt te helpen. Of dat ook daadwerkelijk helpt, daar ben ik nooit achter gekomen.
  8. Bekken – tijdens mijn laatste zwangerschap kreeg ik ineens last van bekken. Ik besloot toen meer te gaan fietsen en of het ermee te maken heeft of niet, ik had ineens helemaal geen last meer van mijn bekken.
  9. Harde buiken – toen ik zwanger was van mijn dochter had ik wekenlang last van harde buiken. Een vervelend gevoel. Als ik op mijn werk zat, kon ik niet rusten, maar als ik thuis was, ging ik even liggen. Omdat ik fulltime werkte, kon ik helaas niet veel rust pakken.
  10. Voorweeën – tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje (mijn tweede zwangerschap) had ik niet alleen veel last van harde buiken, maar ook van voorweeën. Dit was voor mij de reden om twee weken eerder met zwangerschapsverlof te gaan. Ik was net een week met verlof toen mijn dochter werd geboren.

Van welke kwaaltjes had jij last tijdens je zwangerschap? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Freepik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *