We hebben een bod uitgebracht op ons droomhuis!

Eerder hadden we al zeven huizen bezichtigd. Het eerste huis was al verkocht onder voorbehoud van financiering en voldeed niet geheel aan onze woonwensen, het tweede huis was een te groot renovatieproject, bij het derde huis twijfelden we aan de staat van de fundering, de vierde woning was dichtbij de school van mijn kinderen, maar bleek toch te krap, van de vijfde woning was de locatie perfect en was de benedenverdieping helemaal in onze stijl (erker, openslaande deuren, houtkachel), maar waren de slaapkamers te klein, de zesde woning was toch te ver van de basisschool van onze kinderen en de straat sprak ons niet aan, de zevende woning was helemaal af, maar er was een gebrek aan bergruimte en we hadden er geen gevoel bij en de achtste woning voelde gelijk goed en was hét huis voor ons!

Een drive-in woning die nog wel opgeknapt moet worden, maar verder met allemaal pluspunten voor ons.  Drie zeer grote slaapkamers, een ruime overloop, een zee aan ruimte en uitzicht in de woonkamer met sfeervolle openhaard, genoeg bergruimte op de benedenverdieping en in de aparte garage, eigen parkeerplek voor de deur én een royaal kantoor met eigen ingang! De straat is doodlopend dus er is nauwelijks autoverkeer, er is een kleine kinderboerderij voor de deur en het uitzicht is heel groen. Een huis niet in onze woonplaats, maar in een dorp op zo’n 10 minuten met de auto en 15-20 minuten fietsen van onze huidige woning. Een gezellig en keurig dorpje met een supermarkt, een openluchtzwembad voor in de zomer en her en der wat speeltuintjes. Deze woning leek geknipt voor ons!

Maar, er was toch een maar. Er was namelijk al een bod uitgebracht op het huis, maar de koper en verkoper waren er nog niet uitgekomen met het bod. Bij de bezichtiging vertelde de makelaar ons dat er nog een derde gegadigde was voor de woning. Dat wil je natuurlijk helemaal niet wanneer je een huis op het oog hebt.

Het was echt wikken en wegen voor ons. Een bod doen wilden we zeker wel, maar hoeveel moesten we bieden? We wilden zeker niet de vraagprijs bieden, omdat er nog behoorlijk wat opgeknapt moet worden en daar gaat toch best wat geld mee gemoeid. Na een paar dagen nadenken en rekenen waren we eruit en mailden we ons bod naar de verkopend makelaar.

Vanaf toen was het wachten geblazen. Zou ons bod hoog genoeg zijn om het huis te kunnen kopen of zouden de andere gegadigden toch meer hebben geboden? Wordt vervolgd…

Heb jij ooit een huis op het oog gehad waarbij je met meerdere bieders tegelijk was? Hoe liep dat af? Waren jullie de gelukkige bieders of grepen jullie helaas naast jullie droomhuis? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *