Weekendje weg met mijn kinderen in de zomervakantie

Weekendje weg met mijn kinderen in de zomervakantie, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Nog heel even en dan mogen we gaan genieten van de zomervakantie én van ons nieuwe huis. Mijn kinderen zijn dan zes weken thuis. We gaan dan niet alleen settelen in ons nieuwe huis, maar ook leuke dagjes uit ondernemen. De afgelopen vijf maanden is er vanwege de verbouwing van ons nieuwe huis weinig van uitstapjes met de kinderen terecht gekomen. Elk weekend stond in het teken van klussen. Tijd om de schade in te halen.

De verhuizing en het einde van het schooljaar vallen precies samen. Op de eerste dag van de zomervakantie zijn we over naar ons nieuwe huis. Eerst moeten we natuurlijk spullen uitpakken, al scheelt het dat we in etappes proberen te verhuizen. Daarna is het tijd om een bucketlist te maken voor de vakantie. We gaan in ieder geval niet op vakantie. Nu zijn we toevallig net verhuisd, maar eigenlijk is het elke zomervakantie lastig voor ons om op vakantie te gaan, want ons bedrijf (seizoensgebonden) moet toch blijven draaien. Dat doet het vooral in het voorjaar en in de zomervakantie. 

We moeten het in de zomervakantie dus hebben van dagjes uit en weekendjes weg. Hadden we tot en met vorig jaar nog een caravan op een seizoensplek op een camping, nu zijn we voor weekendjes weg aangewezen op hotels of bungalowparken. Ook niet erg, een beetje luxe. Het belangrijkst vind ik in ieder geval dat de locatie kindvriendelijk is. Heel cliché, maar zo waar is dat wanneer de kinderen zich vermaken, de ouders zich ook vermaken. Met name wanneer je kleine kinderen hebt, is de aanwezigheid van bijvoorbeeld babybedjes en kinderstoelen natuurlijk ook een must.

Niet alleen de accommodatie zelf moet kindvriendelijk zijn, ook in de omgeving moet er iets te doen zijn voor kinderen. Mijn dochter en zoon zijn wat ouder en vinden het leuk om dingen te ondernemen. Denk aan een bezoekje aan het strand, een dierentuin of een pretpark. Deze drie activiteiten komen in ieder geval op onze bucketlist voor de zomervakantie.

Mijn dochter vraagt al een tijdje of we in de zomervakantie ook nog naar de Efteling gaan. Het is alweer minimaal een jaar geleden dat we voor het laatst gingen. Hoe leuk de Efteling is, hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen. Het nadeel van een bezoekje aan de Efteling vind ik alleen de lange wachttijden. Eén dagje Efteling is eigenlijk veel te kort om alles te zien en te beleven. Echt zonde, want de reistijd is voor ons best lang en de entree kost ook wat.

Eigenlijk zou je dan beter je bezoek kunnen uitsmeren over twee dagen en dan overnachten in een hotel in de omgeving van Kaatsheuvel. Op steenworp afstand van de Efteling zit zelfs een familiehotel: het GuestHouse Hotel. Je kunt dan gewoon lopend van het hotel naar het park. Ook fijn aan het einde van de dag wanneer je kinderen helemaal moe zijn van alle attracties. Dat scheelt een lang stuk slenteren of je kinderen op de schouders nemen. In dit familiehotel in de omgeving van Kaatsheuvel is aan alles gedacht om het verblijf van kinderen en ouders zo leuk mogelijk te maken. Er zijn moestuintjes, glijbanen en zandbakken. Leuk om eens uit te proberen met mijn gezin. 

Weekendje weg met mijn kinderen in de zomervakantie GuestHouse hotel

Weekendje weg met mijn kinderen in de zomervakantie GuestHouse hotel

Weekendje weg met mijn kinderen in de zomervakantie GuestHouse hotel

Ik hoop dat een nachtje in dit hotel er voor ons inzit deze zomervakantie. Naar de Efteling wil ik zeker, maar dan wel twee dagen. Het hangt een beetje af van hoe onze poezen reageren op ons nieuwe huis. Wanneer het wennen goed gaat, durf ik een weekendje weg te gaan. Naar de Efteling.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

#MLBsamenwerking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *