Weekmenu #2: wat aten wij de afgelopen week? (inclusief recepten)

Weekmenu: Vandaag deel ik met jou mijn tweede weekmenu en een aantal heerlijke recepten. Ik zou zeggen: eet smakelijk! mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog

Vorige week deelde ik met jou voor het eerst een weekmenu. In mijn eerste weekmenu stonden niet heel veel spannende gerechten. Ik besloot de afgelopen week wat meer te variëren met maaltijden. Ik pakte er wat kookbladen bij en probeerde een aantal recepten uit. Wie weet kan ik jou hiermee inspireren? Wat toverden wij voor lekkers op tafel de afgelopen week? Kortom: wat was ons weekmenu?

weekmenu. kerrie-spinaziewrap met kip, spinazie, kip, kerrie, tortilla's, tomaten, ijsbergsla. mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog.
Kerrie-spinaziewrap met kip

Menu maandag: kerrie-spinaziewrap met kip

Dit recept had ik gevonden in het magazine van Jumbo. Een ideaal recept voor vandaag, want we waren pas om 16.45 uur thuis van het winkelen en het liefste wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk aan tafel, vanwege mijn zoontje die ontzettend moe was. Dit gerecht was gelukkig zo klaar, al moesten we wel even wachten totdat de spinazie was afgekoeld. Ik deel hier even kort het recept:

Ingrediënten:

  • 250 gram spinazie (wij hadden zelf een groter pak aangebroken)
  • 390 gram kipfilet in reepjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en peper
  • 4 tortilla’s (wij hadden met zijn drietjes – 1 volwassene en 2 kinderen –  6 tortilla’s)
  • 2 tomaten (wij hadden met zijn drietjes – 1 volwassene en 2 kinderen – 4 tomaten)
  • 100 gram ijsbergsla.

Bereidingswijze:

  • spinazie verwarmen en laten afkoelen
  • kipfilet in reepjes snijden en de kipfiletreepjes bakken
  • zodra de kipfiletreepjes gaar zijn deze bestrooien met kerrie, zout en peper* laat de kip afkoelen
  • tomaten in plakjes snijden
  • tortilla’s verwarmen
  • tortilla’s beleggen met spinazie, ijsbergsla, plakjes tomaat en kipfiletreepjes

Hoe smaakte het gerecht?

Ik vond de kerrie-spinaziewraps erg lekker en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Mijn zoontje vond de wraps ook erg smakelijk, alleen mijn dochter vond de tortilla’s wat minder, maar dat komt omdat ze niet van spinazie houdt. Zij heeft de spinazie weggelaten en daarna alsnog heerlijk gesmikkeld.

 

weekmenu, pastasalade met makreel, paprika en pesto, avondmaaltijd, recept, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Pastasalade met makreel, paprika en pesto

Menu dinsdag: pastasalade met makreel, paprika en pesto

Het was vandaag weer tropisch warm. Ik had echt geen zin in warm eten, laat staan om uitgebreid te koken. Ideaal weer dus voor een verfrissende pastasalade. Ik vond dit recept in de Allerhande van Albert Heijn. Het enige wat ik op het vuur moest zetten, was een pan voor de pasta en that’s it. Voor de rest hoefde ik alleen maar groenten te snijden, wat pesto toe te voegen en een blikje makreel open te trekken. Hierbij het beknopte recept:

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta (fusili)
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 300 gram rauwkost paprikamix (ik sneed zelf paprika’s)
  • 100 gram pestospread (ik gebruikte groene pesto uit een potje)
  • 4 el olijfolie frisse citroen (ik gebruikte geen olijfolie, maar voegde wel een scheutje citroensap toe)
  • 1 bakje platte peterselie (ik voegde peterselie uit een potje toe)
  • 260 gram makreelfilet

Bereidingswijze:

  • pasta koken, afspoelen onder koud water en laten uitlekken
  • komkommer in plakjes snijden en de ui snipperen
  • ik sneed de paprika’s in stukjes, maar je kunt deze ook kant en klaar kopen in een bakje rauwkost
  • meng de rauwkost (paprika’s), pesto en olie
  • peterselie fijnsnijden (of peterselie uit een potje toevoegen) en toevoegen aan de pasta
  • de pasta (gemengd met peterselie) toevoegen aan de rauwkost (rauwkost/paprika’s, pesto en olie mengsel)
  • op smaak brengen met peper en zout
  • makreel toevoegen aan de pastasalade

Ik maakte een dubbele hoeveelheid pastasalade zodat ik er niet alleen vandaag, maar ook morgen van kan eten. Morgen wordt namelijk weer een heel tropische dag en hoe fijn is het dan als ik niet hoef te koken? Ik verdubbelde de hoeveelheden, behalve het gewicht van de makreel.

Hoe smaakte het gerecht?

Wij vonden deze pastasalade super lekker. We aten er een boterham met kruidenboter bij. Mijn kinderen likten hun vingers erbij af, dus het is zeker een kidsproof gerecht.

 

weekmenu, kliekje pastasalade, recept, avondmaaltijd, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Kliekje pastasalade (prachtig vormgegeven door mijn dochter)

Menu woensdag: kliekje pastasalade

Vandaag aten wij het kliekje pastasalade van gisteren. Dat kwam goed uit, want ten eerste was het nog steeds tropisch warm. Ik heb door de hitte echt veel minder zin om te koken. Ten tweede gingen we ’s middags naar het zwembad. We waren pas na 17 uur thuis, dus we konden zo aanschuiven. Ik zette ook nog wat bakjes met cherrytomaten en fruit (kiwi en banaan) op tafel.

 

weekmenu, zelfgemaakte pizza en bleekselderijsoep, recept, avondmaaltijd, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Zelfgemaakte pizza en bleekselderijsoep

Menu donderdag: zelfgemaakte pizza en bleekselderijsoep

Vandaag maakte ik een pizza met pizzadeeg uit een pakje. Hier voegde ik tomatensaus uit een pakje, champignons, paprika en salami aan toe. Ik had nog iets meer kunnen variëren met groenten, ware het niet dat het bakje champignons tegen de houdbaarheidsdatum aanliep. Omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien, gebruikte ik het hele bakje champignons en toen was de pizza eigenlijk al helemaal belegd.

Ik maakte ook bleekselderijsoep. Het recept hiervoor haalde ik van Smulweb.

Ingrediënten:

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 grote kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter/olie om in te bakken
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • Optioneel: ham (stond niet in het recept, maar heb ik wel toegevoegd)

Bereidingswijze:

  • Snijd de stengels bleekselderij klein
  • Schil de aardappel en snijd deze in blokjes
  • Snipper de ui
  • Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers deze met een knoflookpers
  • Verhit in een pan wat boter of een scheutje (olijf)olie
  • Bak hierin de groenten
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat dit 15 minuten koken
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg de crème fraîche toe en roer het geheel goed door
  • Als je ham wilt toevoegen: snijd de ham in reepjes en bak deze op. Voeg deze toe aan de soep
  • Voeg naar zout, peper en nootmuskaat toe. Ik heb zelf de nootmuskaat achterwege gelaten

De soep was echt heel erg snel gemaakt, binnen 30 minuten stond deze al op tafel.

Hoe smaakte het gerecht?

De bleekselderijsoep smaakte echt heel erg lekker. Als ik heel eerlijk ben, had ik dat niet verwacht. Mijn kinderen vonden de soep ook erg lekker, dus ik ga dit zeker snel nog een keer maken. Wist je trouwens dat bleekselderij heel erg gezond is en veel vitaminen, calcium en kalium bevat?

 

weekmenu, pasta met tomatensaus, recept, avondmaaltijd, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Pasta met tomatensaus

Menu vrijdag: pasta met tomatensaus

Al onze gezinsleden zijn pastaliefhebbers en we maken altijd zelf onze pastasaus. Vandaag besloot ik eens een ander recept uit te proberen. Ik maakte een tomatensaus naar een recept uit de Allerhande van Albert Heijn. Het bereiden van dit gerecht vergt minimale inspanning. Wel moet je niet al te krap in je tijd zitten, want de saus moet 40 minuten stoven. Hierbij het recept:

Ingrediënten:

  • 1,5 kg trostomaten
  • 250 gram winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 bakje platte peterselie (ik gebruikte peterselie uit een potje)
  • 1/2 bakje basilicum (ik gebruikte basilicum uit een potje)
  • extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

  • snijd de tomaten in stukjes
  • zet een grote pan op het vuur en doe een scheutje olie in de pan
  • doe de tomatenstukjes in de pan
  • snijd de winterpeen, bleekselderij en knoflook in stukjes en snipper de ui
  • voeg de winterpeen, bleekselderij, knoflook, ui, peterselie en basilicum toe aan de tomaten
  • breng het geheel aan de kook en roer regelmatig om
  • als de saus erg dik is, kun je een glas water toevoegen
  • stoof de saus 40 minuten en roer regelmatig
  • pureer de saus en breng op smaak met een scheutje olie (heb ik niet gedaan), peper en eventueel zout

Hoe smaakte het gerecht?

De tomatensaus smaakte echt verrukkelijk. Het enige minpuntje was dat het zelfs zo lekker was, dat we te weinig hadden! Het recept geeft aan dat het een bijgerecht is voor acht personen en wij aten dit gerecht met zijn vieren bij onze avondmaaltijd. De volgende keer maak ik zeker een dubbele hoeveelheid.

 

weekmenu, pasta met rode saus, recept, avondmaaltijd, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Pasta met rode saus

Menu zaterdag: pasta met rode saus

Ik had dit weekend mazzel, want ik hoefde niet te koken. Alhoewel ik koken zeker niet vervelend vind om te doen, is het ook wel eens lekker om een avondje niet in de keuken te hoeven staan. Mijn vriend dook namelijk de keuken in om zijn kookkunsten te vertonen. Hij maakte pasta met een heerlijke saus. Heel verrassend is dat niet, want als mijn vriend kookt, smaakt het altijd heerlijk.

 

weekmenu, pannenkoeken, avondmaaltijd, mamablog, mamablogger, mamalifestyleblog
Pannenkoeken

Menu zondag: pannenkoeken

Zondag gingen we een dagje naar het strand, hiervan deelde ik een plog. Na afloop gingen we gezellig met onze kinderen uit eten bij het pannenkoekenrestaurant. Van ons etentje zal ik nog foto’s delen. Mijn vriend en ik namen allebei een hartige pannenkoek en mijn kinderen namen een kaaspannenkoek en een appel-kaaspannenkoek.

 

Zoals je kunt zien, heb ik heerlijk gegeten de afgelopen week. Zit er een recept voor je bij wat je zou willen uitproberen? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *