Weer aan het werk na de schoolvakantie

Weer aan het werk na de schoolvakantie, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moeder eigen bedrijf, ondernemer

Afgelopen week kon ik eindelijk weer aan het werk na twee weken heel weinig gedaan te hebben voor ons bedrijf. Mijn kinderen hadden namelijk vrij vanwege de kerstvakantie. In de vakantie heb ik mijn laptop nauwelijks aangeraakt. Alleen het hoognodige deed ik voor ons eigen bedrijf en voor mijn blog was ik ook amper actief. Dat beviel me aan de ene kant wel, twee weken bijna geen werk en er gewoon zijn voor mijn kinderen. Maar, had ik voor de vakantie mijn werk redelijk op orde, in de vakantie stapelde de administratie zich op en bleven mails binnenkomen. Dat vind ik altijd het nadeel van vakantie opnemen dan wel niet werken tijdens de vakantie: het werk dat zich ondertussen opstapelt. Ik kan dan ook nooit wachten om weer aan het werk te gaan. Het liefst wil ik alles op de eerste werkdag na de vakantie weer weggewerkt hebben, maar dat lukt natuurlijk nooit. 

Tegelijkertijd vind ik het ook een enorme tegenvaller wanneer ik weer aan de slag ga na mijn vakantie vanwege de stapel werk die op me ligt te wachten. Soms voelt mijn leven als ondernemer en moeder als dweilen met de kraan open. Omdat ik altijd fulltime werk voor ons bedrijf en in de schoolvakanties nauwelijks werk, loop ik binnen mum van tijd weer achterstanden op. Helemaal in de zomervakantie. Ik heb nog een paar maanden buitenschoolse opvang geprobeerd voor mijn kinderen, maar dat was – ondanks een goede start – toch geen succes. Mijn zoontje zat ’s avonds te huilen als hij de dag erna naar de BSO moest en mijn dochter werd aan haar lot overgelaten bij de opvang. Ik besloot mijn kinderen dan maar af te melden voor de buitenschoolse opvang.

Voor na schooltijd vond ik het niet erg dat mijn kinderen niet meer naar de BSO gingen, maar in de vakanties mis ik het eigenlijk wel een beetje. In de vakanties leg ik mijn werk nu grotendeels neer, omdat ik het ook sneu vind om de hele dag te werken waar mijn kinderen bij zijn. Een paar uurtjes werken per dag kan prima, maar in de kerstvakantie vielen sommige dagen af vanwege feestdagen, werkzaamheden aan onze tuin en natuurlijk leuke uitjes met mijn kinderen. Meestal werk ik veel meer in de vakantie, maar nu kwam het er niet van. Net als bij elke vakantie keek ik ook nu weer uit naar het einde van de schoolvakantie, zodat ik weer aan het werk kon. 

Leestip: doorwerken in de vakantie als ondernemer?

Afgelopen week redde ik het niet alleen met overdag werken, ook de avonduren gebruikte ik om de achterstand zoveel en zo snel mogelijk in te lopen. Van bloggen kwam het daarom al helemaal niet. Helaas zijn mijn ogen ontstoken, dus heel prettig werken is dat niet op mijn laptop. Nu een week later ben ik gelukkig redelijk bij met de administratie, nu nog de mailtjes verder bijwerken. Dit staat op de planning voor dit weekend. Vanaf maandag wil ik met een schone lei beginnen, heerlijk! 

De volgende schoolvakantie wil ik het wel anders aanpakken. Lastig, want ik ben ook niet het type dat om 6 uur ’s ochtends al achter de laptop kruip. Zeker niet met ontstoken ogen 🙂 Dat wordt toch vaker ’s avonds werken in de vakantie. Ook dat vind ik niet altijd even leuk, want je wilt er toch ook voor je partner zijn. Na al die jaren moet ik daar nog steeds een goede balans in vinden. Het is altijd roeien met de riemen die ik heb en ik mag al blij zijn als ik één of twee uurtjes per dag kan werken in de schoolvakantie.

Ben jij ook een ondernemende moeder? Hoe regel jij jouw werk wanneer je kinderen vrij zijn in de schoolvakantie? Werk jij dan gewoon door omdat je kinderen bijvoorbeeld naar de opvang gaan, werk jij voornamelijk in de avonduren of ligt jouw werk dan stil? Ik ben erg benieuwd hoe het er bij jou/jullie aan toe gaat op werkgebied tijdens de schoolvakanties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *