Hebben mijn zoon en dochter enig benul van wat het runnen van ons eigen bedrijf inhoudt? En hoe zit dat mij jouw kinderen? Weten zij wat voor werk jij doet? mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablogger, mamablog, lifestyleblog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger
Mama & lifestyle

Weet jouw kind wat voor werk jij doet?

 

Vandaag ontving ik een berichtje van een bureau dat onderzoek heeft gedaan naar wat kinderen denken dat hun papa en mama voor werk doen. Kinderen hebben vaak een heel rijke fantasie en weten, met name als ze nog wat jonger zijn, niet precies wat hun vader en moeder doen voor de kost. Onderaan deze pagina vind je de infographic die ik ontving. Maar hoe zit dat met míjn kinderen? Weten zij wel wat hun vader en ik doen om ervoor te zorgen dat er brood op de plank komt?

Zowel mijn zoon als mijn dochter gaan regelmatig mee naar ons bedrijfspand en zijn ook een keer met hun vader mee op pad geweest toen hij bezig was een zwembad te renoveren. Dus “papa maakt zwembaden” en als er een zeilboot langs vaart, weten mijn zoon en dochter dat papa die ook kan maken. Maar wij verdienen niet alleen ons geld met zwembadrenovatie en reparatie van boten, wij renoveren met name veel waterglijbanen en heel veel andere en meest uiteenlopende objecten.

Mijn zoontje is bijna vier en heeft dus wel een klein beetje een idee wat papa doet. De betekenis van in loondienst werken en een eigen bedrijf hebben, weet hij nog niet. Laat staat dat hij weet wat het verschil hiertussen is. Wel weet hij dat onze medewerker voor papa werkt en dat “papa en mama samenwerken”.

Mijn dochter is zeven en weet wat meer over ons bedrijf. Pas gaf ze aan dat ze later “hetzelfde bedrijf wilt hebben als papa”. Ik denk niet dat ze zich beseft wat het runnen van een eigen bedrijf allemaal inhoudt. Daarvoor is ze nog echt te jong.

Wat ík doe, is voor de kinderen hartstikke duidelijk. Ik handel de aanvragen af, beheer de website, maak de mailings en verzorg de administratie. Een hele kluif werkzaamheden die ik niet kan uitvoeren in alleen mijn werkdagen. Ik werk dan ook regelmatig in mijn “vrije tijd” waar de kinderen bij zijn. Vandaar dat mijn kinderen weten wat voor werk ik doe. Ze zitten er praktisch naast. Als de telefoon rinkelt, weten ze dat er een klant belt en dat ze even stil moeten zijn.

Naast mijn werk voor het bedrijf doe ik sinds vorig jaar ook nog vrijwilligerswerk voor Koningsdag. Mijn zoontje weet wel dat Koningsdag leuk is, maar hij weet niet dat mama dat mede heeft georganiseerd. Mijn dochter weet dat maar al te goed en verkondigt dat vol trots in de klas. Afgelopen jaar heeft ze mij zelfs meegeholpen met stoeptekenen voor de rommelmarkt. En op Koningsdag gingen we natuurlijk samen alle locaties af en bijkletsen met alle andere vrijwilligers. Maar het leukste vonden mijn kinderen natuurlijk dat ze gratis in alle attracties mochten. Tja, dat is het voordeel als je mama in het bestuur zit.

Ik vind het leuk om mijn kinderen te betrekken bij mijn werk. Ik denk dat het ook goed is dat mijn kinderen weten dat geld je niet zomaar komt aanwaaien. Dat je hard moet werken om de kost te verdienen. En als ondernemer zijnde moet je zelfs dubbel zo hard werken.

Zo weten ze ook dat papa door heel het land werkt en daardoor vaak ’s avonds laat thuis is. Dit hoeven we niet uit te leggen aan de kinderen, want ze weten dat dat bij papa’s bedrijf hoort. Eigenlijk weten ze niet beter, want wij zijn dit bedrijf gestart toen onze kinderen nog niet eens geboren waren.

Ik hoop dat mijn vriend en ik een goed voorbeeld kunnen zijn voor onze kinderen. Dat ze later, als ze die ambitie hebben, de stap durven te zetten naar het ondernemerschap. Ik zal alles doen om ze te helpen hun droom te kunnen verwezenlijken. Of dat nu steun op financieel of op praktisch vlak is. Ik steek maar wat graag mijn handen uit de mouwen voor mijn dochter en zoon. Na al die jaren ondernemerschap ben ik bekend met het klappen van de zweep.

Onderstaande infographic kreeg ik toegestuurd en hier kun je het originele artikel vinden.

Weten jouw kinderen wat voor werk jij doet? En krijgen jouw kinderen af en toe ook een kijkje achter de schermen op jouw werk? Ik lees het graag bij de reacties.

Vanmiddag om 13.00 uur komt er een tweede artikel online.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

Wat doen papa en mama voor werk? Althans wat denken onze kinderen wat wij doen? mamalifestyleblog, mamablogger

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *