Wel of niet met mijn gezin naar een bungalowpark?

wel of niet met mijn gezin naar een bungalowpark, mamalifestyleblog

Al jarenlang ben ik niet op vakantie geweest. Mijn laatste echte vakantie was in 2011. We gingen toen met onze dochter met de camper naar Frankrijk. De vakantie daarvoor was in 2008, toen gingen we (ik net zwanger) ook naar Frankrijk. Sinds 2011 zijn we nog 1 keer naar Frankrijk op vakantie geweest, maar vanwege noodweer keerden we al na een paar dagen huiswaarts. Een echte vakantie kan ik dit dus niet noemen. Sindsdien zijn we niet meer naar Frankrijk geweest, of zijn we eigenlijk helemaal niet meer op vakantie geweest. Vanwege ons bedrijf kunnen we heel lastig op vakantie. Tenminste van april tot en met september, het kampeerseizoen. Buiten deze periode is het ook moeilijk om het bedrijf los te laten, praktisch gezien.

Toch is kamperen wel hetgeen we de afgelopen twee jaar hebben gedaan. We kochten een caravan en plaatste deze op een seizoensplaats op een camping. In de weekenden gingen we er als gezin naartoe en in de schoolvakantie vertoefde ik er zonder mijn vriend, maar met onze kinderen. Zo hadden mijn kinderen toch een beetje vakantie. Nu we gaan verhuizen, besloten we de caravan weg te doen. Een seizoensplaats vonden wij namelijk niet meer nodig nu we straks een huis met een tuin hebben. Maar wat gaan we dan doen in de zomervakantie? We kunnen waarschijnlijk nog steeds niet als gezin op vakantie, maar ik gun onze kinderen toch een (mini)vakantie.

Een optie die ik voor ogen had, was last minute een bungalow in Nederland boeken. Op een vakantiepark heb je vaak leuke faciliteiten voor kinderen dus dit leek me een goede optie. Tot ik vandaag las over vieze vakantiehuisjes. Uit onderzoek van de Consumentenbond bij 30 vakantieparken bleek dat het bij 14 huisjes helemaal mis was. Je zou kunnen denken dat dit pech of toeval is, maar dit geloof ik niet. Wat er allemaal in die dure bungalows werd aangetroffen, is schokkend: schimmel in de douche, poepbacterieën (niet alleen in het toilet, maar ook op het aanrecht, de eettafel, in bad en op de douchevloer), pissebedden onder het bed, urine, bloed en ander lichaamsvocht. De poepbacterie (E.coli) kan trouwens ook nog terecht komen op het oppervlak door rauw vlees of rauwe groenten.

Natuurlijk weet ik dat zo’n vakantiehuisje nooit brandschoon is, maar de uitkomsten van het onderzoek van de Consumentenbond vond ik best stuitend. Toch vind ik het resultaat ook weer niet heel erg verrassend, wetende dat zo’n schoonmaker de bungalow binnen veel te korte tijd moet schoonmaken. Waar ik toch wel een hele dag nodig heb om mijn hele appartement schoon te maken, heeft zo’n schoonmaker misschien maar een uur waarin hij of zij de klus zo goed mogelijk moet zien te klaren. Zo’n bungalow wordt dus nooit goed schoongemaakt en er blijven altijd (te)veel bacterieën van je voorgangers achter.

Ik twijfel nu dus heel erg of ik straks een bungalow zal boeken, want ik wil liever niet met mijn kinderen in een vies huis verblijven. Veel viezigheid zie je niet eens met het blote oog. En om bij aankomst eerst de hele bungalow schoon te maken, zie ik ook niet zitten.  Wat zou jij doen als jij in mijn schoenen zou staan?

4 thoughts on “Wel of niet met mijn gezin naar een bungalowpark?

  1. Hoi Danielle,

    Leuk blog,
    Als jonge vader zijnde kan ik mij goed voorstellen dat je je druk maakt om de reinheid van dergelijke huisjes. Ikzelf heb hier niet zo’n last van, maar mijn vriendin deelt je mening. Echter zal het allemaal niet zo’n spuigaten lopen verwacht/hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *