Wel of niet het geslacht van je ongeboren baby willen weten?

Wel of niet het geslacht van je ongeboren baby willen weten? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Wel of niet het geslacht van je ongeboren baby willen weten? Veel aanstaande moeders en vaders willen graag weten welk geslacht hun ongeboren kindje heeft. Toch zijn er ook ouders die het geslacht juist niet willen weten. Zij willen er pas na de geboorte achterkomen of ze een zoon of een dochter hebben gekregen. 

Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje wilden mijn vriend en ik eerst niet weten of we een dochter of een zoon zouden krijgen. Of eigenlijk wilde ik het wel weten, maar mijn vriend niet. Daarom besloten we bij de 20 weken echo niet te vragen of het kindje in mijn buik een jongetje of een meisje was. 

Later in de zwangerschap, ik denk tegen de 30 weken zwangerschap aan, lieten we een 3D echo maken. Vlak voor deze pretecho besloten we om toch naar het geslacht van ons kindje te vragen. Behalve dat ik erg nieuwsgierig was, vond ik het ook heel praktisch om te weten of we een jongetje of een meisje zouden krijgen. We wilden graag de kleuren van de babykamer op het geslacht aanpassen (niet echt genderneutraal 🙂 ).  Uiteindelijk werd het een roze babykamer.

Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje wilden we gelijk bij de 20 weken echo weten of we een zoon of weer een dochter zouden krijgen. Niet dat het geslacht ons uitmaakte. Heel cliché, maar zo lang een kindje maar gezond is. Het bleek dat we een zoontje zouden krijgen. 

Niet alleen konden we nu een jongens babykamertje maken, ook de meisjes babykleding kon de deur uit. We zouden het namelijk hoogstwaarschijnlijk bij twee kindjes houden. De meisjeskleding gaf ik aan de kringloop of aan andere jonge ouders met dochters. 

Vandaag las ik dat steeds meer ouders het geslacht van hun kindje juist niet willen weten. Ik snap dat zeker. Het is natuurlijk heel bijzonder als je na de bevalling verrast wordt met het geslacht. Wil je echt een roze of blauwe babykamer en typische meisjes- of jongensbabykleding dan is het misschien wat minder praktisch wanneer je het geslacht niet weet. En een gender reveal party kun je natuurlijk wel vergeten. Maar de verrassing bij je bevalling staat dan natuurlijk voorop, anders had je de echoscopie wel gevraagd het geslacht van je ongeboren kindje bekend te maken. 

Volgens de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland wil 75% van de aanstaande ouders wel weten of ze een jongetje of een meisje krijgen. Wil/wilde jij tijdens je zwangerschap weten of je een dochter of een zoon krijgt/zou krijgen? Of vind/vond je het leuker om het juist niet te weten en de verrassing te bewaren tot na de bevalling? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *