Welke spullen heb je nodig om te bloggen?

Welke spullen heb je nodig om te bloggen? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, blog, blogger

Bloggen doe ik ruim drie jaar. Ik schrijf mijn blogs met net zoveel plezier als toen ik begon met mijn blog. Wanneer je van schrijven houdt en op zoek bent naar een leuke hobby raad ik je aan om vooral te gaan bloggen. Daarnaast kan bloggen je niet alleen veel ontspanning en plezier opleveren, maar wellicht ook ooit eens een leuk extraatje. Natuurlijk moet je nooit gaan bloggen met het idee er geld mee te verdienen, want bij bloggen gaat het vooral om je passie. Daarnaast is het in de eerste jaren dat je blogt vooral een kwestie van investeren en volhouden. Niet alleen investeren qua tijd, maar ook qua geld. Er gaan niet alleen heel veel uren zitten in het bijhouden van een blog, maar ook heb je spullen nodig. Het kan zijn dat je sommige spullen al hebt, maar misschien dat je ook nieuwe spullen moet aanschaffen. In deze blog lees je welke spullen ik voor mijn blog gebruik. 

Onmisbaar voor mijn blog #1: smartphone

Mijn smartphone is misschien wel het belangrijkste item voor mij. Op mijn iPhone houd ik nieuws in de gaten wat interessant kan zijn voor mijn blog en check ik mijn mail. Soms schrijf ik een blog op mijn telefoon wanneer ik bijvoorbeeld naar de speeltuin ga en mijn kinderen zich goed vermaken of wanneer ik ’s avonds op de bank zit. Ook houd ik op mijn telefoon altijd mijn blogideeën bij, want inspiratie krijg ik meestal op de momenten dat ik juist niet achter mijn laptop zit. Mijn telefoon heb ik altijd bij me, dus daar kan ik perfect mijn notities op bewaren. Foto’s voor mijn blog maak ik altijd met mijn telefoon. Wanneer mijn iPhone aan vervanging toe is, ga ik voor de iPhone 8. Hiermee kun je namelijk nog mooiere foto’s maken en heb je veel meer opties. 

Onmisbaar voor mijn blog #2: laptop

Een ander – voor mij – onmisbaar item is mijn laptop. Tot een paar jaar geleden werkte ik met een oudere laptop en twijfelde ik of ik een dure MacBook zou kopen. Maar wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Deze laptop is lekker klein en biedt zoveel opties. Wanneer je pas begint met bloggen, kun je prima bloggen op de laptop die je al hebt. Mijn laptop was al acht jaar oud en kapot, dus ik moest wel een andere laptop kopen. Ik kocht een MacBook, maar je kunt natuurlijk ook voor een goedkopere laptop gaan. 

Niet noodzakelijk, maar misschien handig: daglichtlampen en camera

Eigenlijk gebruik ik verder geen spullen voor mijn blog. Ik kocht ooit daglichtlampen, maar deze gebruik ik bijna nooit meer. Voor het maken van video’s of voor fotografie in de winter zijn deze ideaal. In de winter wordt het namelijk snel donker en heb je minder licht in huis. Ook kocht ik ooit een vlogcamera. Deze heb ik een tijdje gebruikt, maar omdat ik niet meer vlog, ligt deze camera nu in de kast.  Voor het maken van foto’s gebruik ik de camera in elk geval nooit, want foto’s maak ik altijd met mijn iPhone. Filmen kan trouwens ook prima met je telefoon, alleen dan heb je geen scherm bovenop waarop je jezelf kunt zien. Misschien dat ik later dit jaar video’s ga maken voor mijn bedrijf als virtual assistant, dus dan kan ik de camera weer goed gebruiken en zullen de daglichtlampen ook weer van pas komen.

Wanneer je al in het bezit bent van een laptop en een goede telefoon, heb je dus verder misschien helemaal niet zoveel spullen nodig. Je website kun je gratis maken op WordPress, maar voor hosting heb je wel jaarlijks terugkerende kosten (in mijn geval iets meer dan € 30,- ). Maar de grootste investering die je hebt wanneer je gaat bloggen, is tijd. Helemaal wanneer je op regelmatige basis wilt bloggen. Meer tips over het starten van een blog, lees je hier

Welke spullen gebruik jij voor je blog? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

#MLBsamenwerking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *