Wennen op de basisschool

Mijn zoontje mocht pas wennen op de basisschool. Hoe vaak mocht hij wennen, hoe vond hij het en.... hoe vond ik het? mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders.

1 juli is mijn zoontje vier jaar geworden. Normaal gesproken mag je kindje op zijn/haar vierde verjaardag meteen naar de basischool, maar mijn zoontje moest wachten tot na de zomervakantie. Hij zou anders één week naar school gaan, dan zes weken vakantie hebben en daarna terugkomen in een klas met een heel andere samenstelling. Dat is natuurlijk verwarrend voor hem, dus vandaar dat hij pas na de zomervakantie naar de basisschool gaat. Wel mocht hij alvast wennen op school. Een spannend moment. Misschien dat ik het wennen zelfs nog wel spannender vond dan mijn zoontje…

Wenmoment

Normaal gesproken heeft een kindje vijf wenmomenten. Dit houdt in dat je kleuter vijf dagdelen mag wennen in de klas. Als ouder mag je daar meestal bij blijven. Omdat mijn zoontje één week voor de schoolvakantie vier werd, had het voor hem niet veel nut om vijf keer te gaan wennen. De klas waarin hij terecht zou komen zou namelijk een heel andere samenstelling hebben dan de klas waarin hij zou gaan wennen. Na de zomervakantie zouden er namelijk veel kindjes over gaan naar een andere groep. Niet alleen mijn zoontje zou pas na de zomervakantie starten op school, ook alle andere kindjes die in juli jarig waren. Speciaal voor de kindjes die in juli, augustus en september vier jaar werden en worden, organiseerde de basisschool een aparte wenmiddag. Hoe verliep deze wenmiddag?

Ophalen van het kinderdagverblijf om te gaan wennen op de basisschool

In de ochtend ging mijn zoontje nog naar het kinderdagverblijf. Na de lunch, om 12.30 uur, haalde ik hem op. Ondanks dat ik mijn zoontje een aantal keer had uitgelegd dat hij ’s middags naar school zou gaan, vond hij het heel erg vreemd dat ik tussen de middag ineens op de stoep stond van het kinderdagverblijf, in plaats van pas aan het einde van de middag. Gelukkig hoefde hij pas om 13.15 uur op school te zijn, dus ik kon rustig aan doen en hoefde hem niet “mee te sleuren”. Na een kwartier ging hij met me mee en gingen we naar de basisschool.

Mijn zoontje had er zin in, maar ik vond het toch wel spannend. Ondanks dat mijn dochter al jaren op dezelfde school zit en mijn zoontje daar ook dagelijks over de vloer komt bij het wegbrengen van zijn grote zus.  Het is voor hem dus allesbehalve onbekend terrein.

Wenmiddag

De wenmiddag begon goed met een warm welkom. Op de deur hing een poster met daarop de namen van alle kindjes die die middag kwamen wennen. Aan elke tafel konden de kindjes leuke activiteiten doen. Mijn zoontje was nog wat verlegen en ging zitten aan de tafel waar hij kon kleien. Ik maakte snel een foto van dit toch wel bijzondere moment en daarna moest ik vertrekken. De ouders mochten namelijk niet bij het wenmoment blijven. Toevallig zat er ook een kindje van het kinderdagverblijf van mijn zoontje in het klasje. Ik vind het wel geruststellend dat hij in elk geval één kindje al kent.

Hoe vond mijn zoontje de wenmiddag?

Aan zijn brede glimlach te zien, had hij een heel geslaagde middag gehad. Toen ik hem ophaalde, straalde hij van oor tot oor. Fijn om te zien en ook de juf zei dat het allemaal goed was verlopen.

Mijn zoontje had behalve met de klei ook nog met de auto’s gespeeld en daar had de juf mij ook nog een foto van gemaild. Leuk voor in het fotoboek! Aan het einde van de wenmiddag hingen de kindjes aan de lippen van de juf toen zij een verhaaltje voorlas. Jammer dat mijn zoontje vanaf de wenmiddag nog zeven lange weken moest wachten voordat hij echt naar school mag.

Van de zeven weken zijn er nu bijna zes voorbij. Dat betekent dat mijn kleine man over iets meer dan een week eindelijk naar de basisschool mag. Het moment waarop hij zo lang heeft gewacht. En het moment waar ook ik zo naar uit heb gekeken, omdat ik dan meer vrijheid krijg. Maar ook wel een beetje tegenop zie, want kleine jongetjes worden veel te snel groot. Mijn peuter is nu definitief een kleuter…

 

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Wennen op de basisschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *