Werk combineren met het moederschap: de ervaring van Bibi

werk combineren met het moederschap, Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

In dit artikel deelt Bibi hoe zij werk combineert met het moederschap. Bibi runt naast het moederschap een webshop met handgemaakte en op maat gemaakte babyartikelen. In dit artikel vertelt Bibi je hoeveel uur ze werkt, welk werk ze naast haar webshop doet en wie er voor haar kindje zorgt wanneer zij aan het werk is.

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
1 zoontje van 15 maanden.

Naast het moederschap run je de webshop Biebiedesign, hoe lang doe je dat?
Officieel sinds februari 2017, maar ik deed al vanaf september 2016 heel veel opdrachten voor kennissen etc.

Hoe ben je op het idee gekomen om zelf babyartikelen te maken en Biebiedesign te starten?
Ik vond toen ik zwanger was de keuze in de winkel beperkt en het was niet hoe ik die wilde. Ook heb ik een hekel aan grote merken, want dat heeft iedereen in huis. Je kind is uniek dus waarom dan het kamertje ook niet uniek? Toen ben ik begonnen met zelf maken en al snel wilden anderen ook dat ik iets voor hen maakte. Zo is het balletje gaan rollen.

Heb je naast Biebiedesign ook nog een (parttime) baan?
Ik heb een parttime baan in het onderwijs.

Hoeveel dagen per week en hoeveel uur per dag werk je? Werk je overdag of ’s avonds? Hoeveel uur besteed je aan je bedrijf en hoeveel uur aan je baan?
Ik werk momenteel 3 dagen in het onderwijs van 8.00 uur tot 16.3o uur.De uren aan het bedrijf ligt aan het aantal bestellingen dat ik heb staan. Ik werk 5 avonden in de week tussen 19.00 en 20.00 uur en op mijn 2 vrije dagen van 09.30 uur tot 12.00 uur als mijn zoontje slaapt. Soms op de zaterdag ook nog tijdens zijn ochtendslaap ligt aan de drukte.

Werk je ook in het weekend voor Biebiedesign of houd je het weekend vrij?
Ik werk in het weekend soms voor Biebiedesign tijdens de slaapjes van mijn zoontje. Elke vrije dag gaan we altijd wat leuks samen doen!

Hoe is de zorg voor je kindje verdeeld tussen jou en je partner? Zorgen jullie allebei evenveel voor jullie kindje of werkt de één meer dagen dan de ander?
Mijn man werk iets meer maar heeft wel een papadag.

Gaat je kindje naar de kinderopvang, gastouder, school of passen opa en oma op of is opvang van je kindje niet nodig?
Mijn zoontje gaat 2 dagen naar de kinderopvang en 1 dag is het papadag.

Wat als je kindje plotseling ziek is? Blijf jij dan thuis bij je kindje of je partner? Hoe regelen jullie dat?
Mijn man werkt veel vanuit huis en heeft afspraken elders in het land. En ik krijg eventueel zorgverlof als mijn man niet thuis kan zijn.

Wat vind je “lastig” aan de combinatie tussen moederschap en werk?
Ik ervaar de combinatie goed! Als het drukker wordt bij Biebiedesign maak ik de levertijd langer. Dat zien de mensen voordat ze een product kopen.

Hoe zag jij de combinatie moederschap en werk voor je toen je zwanger was? En hoe ervaar je het nu je moeder bent? Is het hoe je het verwacht had of is het anders, zwaarder of valt het juist mee?
Ik had het zwaarder verwacht. Nu was het zo dat ik de eerste 8 maanden volledig thuis ben geweest omdat ik veel verlof op kon nemen. Dus nadat we alles goed op de rit hadden, ben ik weer gaan werken. Ik was er toen ook wel weer aan toe!

Hoe is de combi tussen jouw baan en jouw bedrijf en moederschap: vind je het de perfecte combinatie?
Ik vind het perfect! Het liefste zou ik minder gaan werken in het onderwijs en meer bij mijn zoon zijn. Maar anderzijds is het ook fijn om het financieel goed te hebben. Ik heb 4 hele dagen met mijn zoon en we kunnen leuke dingen ondernemen, op vakantie gaan en leuke spullen kopen.

Wat wil je verder nog kwijt over hoe jij je bedrijf en baan combineert met de zorg voor je kindje?

In het onderwijs werken is echt een hele goede combi met een eigen bedrijf. Want je hebt de vakanties vrij en je bent zelden na 17.30 uur thuis. Dus we eten altijd fijn samen en er is nog genoeg speeltijd over!

Bibi, super bedankt dat je met ons wilde delen hoe jij werk en je bedrijf met het moederschap combineert .Volgens mij heb jij het goed geregeld! Ik wens je heel veel succes met je webshop, maar dat gaat vast lukken. Ben je benieuwd naar Bibi’s webshop? Kijk dan eens in mijn artikel over de babyartikelen die Bibi maakt of neem een kijkje op de site van Biebiedesign

Wil jij ook jouw verhaal delen met andere moeders? Stuur dan een mailtje naar info@mamalifestyleblog.nl

One thought on “Werk combineren met het moederschap: de ervaring van Bibi”

  1. Klinkt als een fijne combinatie Bibi. Ik dacht altijd dat je met een webwinkel de hele dag stand by moest zijn. Maar dat je het goed in de avonduren kan combineren, maakt het wel aantrekkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *