Een werkdag uit het leven van gastouder Denise

Een werkdag uit het leven van gastouder Denise. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger

Misschien wel meerdere keren per week breng je je baby naar het kinderdagverblijf, laat je een gastouder op je baby passen of breng je je kindje naar school. Soms ga je met je kindje naar het consultatiebureau, naar de schoolarts of naar de tandarts. Je bent er altijd maar even en ziet maar een momentopname. Maar hoe is het nu om de andere kant te ervaren? Hoe ziet een werkdag van een professional eruit die met baby’s en kinderen werkt? En hoe ervaart bijvoorbeeld een kraamverzorgster haar werk bij een gezin dat net een baby’tje heeft gekregen? In deze reeks laat ik vrouwen aan het woord die beroepsmatig bij baby’s en kinderen betrokken zijn. 

Denise is 24 jaar en werkt sinds tweeëneenhalf jaar 30 uur per week als gastouder bij een gezin aan huis. Vandaag vertelt zij over haar werkdag.

HOE ZIT EEN WERKDAG VAN GASTOUDER DENISE ERUIT?

Een mooie zonnige woensdagochtend in maart. Hoera het is lente! Om vijf voor half negen stap ik het huis in van het gezin waar ik werk. Twee boefjes van drie en anderhalf begroeten me vrolijk. De oudste gaat vanmorgen naar de peuterspeelzaal dus ik help moeder met de kinderen aan te kleden en ik smeer de broodjes. Na het eten brengt moeder de oudste naar de peuterspeelzaal. Met de jongste vertrek ik op dat moment richting het zwembad.

PEUTERZWEMMEN

Hoera peuterzwemmen! Wat geniet die boef hier toch van: in het water springen, de juf onder water duwen, op je rug en buik zwemmen, drijven met een bal in zijn handen, liedjes zingen, onder water zwemmen en vooral iedereen nat spetteren. Een echte waterrat! Na de les is er nog even tijd om vrij te zwemmen en van de kleine peuterglijbaan te gaan. Helaas is het daarna toch echt tijd om het water uit te gaan en om te gaan douchen en aankleden. Bij het weggaan nog een mooie sticker uitzoeken bij de juf van de balie en dan moeten we echt weg.

MIDDAGSLAAPJE & HUISHOUDELIJKE TAKEN

Op naar de peuterspeelzaal, de oudste moet opgehaald worden! Weer thuis aangekomen wordt er heerlijk van een broodje gesmuld. Nog heel even een liedje zingen en dan toch echt lekker naar bed. Van zwemmen en naar de peuterspeelzaal gaan word je toch wel erg moe! Als de kinderen op bed liggen, stofzuig ik onder de tafel en ruim ik de vaatwasser in en uit. Vanmiddag staat er een knutselactiviteit op het programma, dus ik leg alle materialen die we nodig hebben alvast klaar. Daarna heb ik even de tijd om rustig te zitten en even een serie te kijken.

Een werkdag uit het leven van gastouder Denise. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger

KNUTSELEN & NAAR BUITEN

Na ongeveer drie uurtjes geslapen te hebben, worden de kinderen weer wakker. Ze krijgen wat lekkers te eten en we drinken wat. Omdat ons thema deze maand lente is, staat onze knutselactiviteit in het teken van de lente. Vanmiddag knutselen we bloemen! Een tulp en een narcis. De oudste maakt een narcis en de jongste maakt een tulp. Wat is het resultaat mooi geworden zeg! Na het harde werken is het tijd voor wat frisse lucht. We gaan buiten op bloemenjacht, kijken of we narcissen en tulpen kunnen spotten. Allebei de boefjes gaan op de fiets, de oudste fietst al zelf en de jongste duw ik op zijn driewieler. Onderweg zien we heel veel mooie bloemen en we boffen, want er zwemmen ook eendjes in de sloot! Na even buiten te zijn geweest, gaan we weer lekker naar binnen om uit te rusten en wat te drinken. Daarna lekker eventjes spelen en daar is de moeder alweer! Zes uur, wat is de dag voorbij gevlogen. Tijd om naar huis te gaan.

Een werkdag uit het leven van gastouder Denise. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger

Denise, bedankt voor het delen van jouw werkdag. Gastouder zijn lijkt me een heel leuk en dankbaar beroep. Wat ben je lekker actief geweest met je oppaskinderen!

Werk jij ook met baby’s en/of kinderen en wil jij ook een inkijkje geven in jouw werkdag? Stuur dan een mailtje naar info@mamalifestyleblog.nl. Wil jij graag een reactie achterlaten voor Denise of meekletsen? Je kunt dit doen onder dit artikel.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *