Wooninspiratie: 9 stylingtips met draadmanden. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Mama & lifestyle

Wooninspiratie: 9 stylingtips met draadmanden

Ik ben gek op draadmanden en heb er een aantal in verschillende kleuren en formaten in huis. Ik vind draadmanden praktisch, maar vooral ook ontzettend leuk staan. Je kunt er van alles in opbergen, zoals boeken, fruit, toiletpapier of knuffels van je kinderen, maar het staat niet zo log als bijvoorbeeld een rieten, plastic of houten mand. Vandaag deel ik met jou een aantal stylingtips. Ik laat jou zien hoe je je huis op verschillende manieren heel sfeervol kunt stylen met draadmanden. Alle afbeeldingen heb ik op Pinterest gevonden. Kijk je mee?

Plantenpot in draadmand

Hoe simpel is dit, maar vooral ook heel leuk? Ik ben gek op cactussen, vooral omdat ze maar weinig onderhoud vergen (dus ideaal voor mij). Met een kleine draadmand geef je al een heel hippe touch aan een simpel plantenpotje. Met een fotolijstje en een ander object, zoals in dit geval een stalen cactus, creëer je een sfeervol stilleven in je woonkamer. Op deze afbeelding zie je ook dat je niet altijd een foto in een fotolijstje hoeft te doen, maar dat een kaart net zo leuk kan zijn.

Dit hoekje ziet er ook zo leuk uit. Zet eens meerdere planten en plantenpotten bij elkaar en combineer dit met een draadmand. Kaarsjes erbij en een kastje krijgt een heel andere look.

Je kunt ook draadmanden aan je muur hangen en daar plantenpotten in zetten. Kies dan voor hangplanten voor een wat groener effect. Een leuke manier om je saaie muur op te vrolijken en ook heel anders dan een schilderij, fotolijsten of een spiegel.

Draadmand als salontafel

Draadmanden als salontafel: je hebt ze vast wel eens gezien in winkels als bijvoorbeeld Xenos of Action. Je kunt er één kopen, maar je kunt er ook twee neerzetten om het effect te versterken. Je kunt de draadmanden als opbergplek gebruiken voor dekentjes of tijdschriften, maar je kunt ze ook leeg laten voor een cleane look. Style de draadmanden bijvoorbeeld af met moderne accessoires voor een strakke look.

Of ga voor een wat meer minder strakke look en combineer de draadmand met een grote vaas met bloemen. Op deze afbeelding is er een stilleven gecreëerd door er een ladder bij te zetten, compleet met kleed en wat andere decoraties. Je huis sfeervol aankleden hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Zoek de juiste accessoires uit en combineer deze met elkaar.


 

Ga voor een landelijke look en combineer de draadmanden met accessoires zoals hoorns, dekens, kralenkettingen en houten kandelaars. Een ander sfeervol detail op deze afbeelding vind ik de dromenvanger.

Kussens in draadmand

Deze afbeelding vind ik echt een plaatje! Hoe cool is het als dit jouw werkplek is? Het lijkt me sowieso al geweldig om mijn eigen kamer te hebben waar ik heerlijk kan werken en helemaal als het er zo hip als dit uitziet! Ik zou er in ieder geval wel heel wat uurtjes willen slijten. Hier is de draadmand gebruikt om kussens in op te bergen.

Ook deze werkplek of eethoek is opgepimpt met een draadmand met kussens, maar dan in een wat landelijkere stijl. Het houten kratje versterkt deze stijl nog meer.

Heb je nog een klein hoekje over in je woonkamer? Kleed deze eens leuk aan met een krukje, een draadmand en een vaas. In de draadmand zitten simpele kussens, maar door de schapenvacht op de stoel en de bloemen krijg je een heel stijlvol geheel.

Heb jij draadmanden in huis? En hoe heb jij er jouw huis sfeervoller mee gemaakt? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *