Zieke kinderen en eigen bedrijf

Mamablog, de zorg voor zieke kinderen en een eigen bedrijf runnen/eigen baas zijn, combineren werk en zorg voor kinderen

De zorg voor zieke kinderen en eigen baas zijn: als mama met een eigen bedrijf kun je, zonder te hoeven overleggen met een werkgever, je zieke kindje makkelijk thuishouden. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor bedrijf je runt en of je werkzaamheden het toelaten, maar in mijn geval heb ik alle vrijheid en flexibiliteit. Ik kan als ondernemende mama prima mijn werk met de zorg voor mijn kinderen combineren. Dat dit een groot voordeel is als je moeder bent, realiseerde ik me afgelopen week nog eens goed.

Thuiswerken met kinderen

Ik doe al mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf vanuit huis. Mijn kinderen gaan naar school en naar het kinderdagverblijf, maar afgelopen week was mijn zoontje ziek. Wat begon met rode wangetjes en overgeven, eindigde in een vreselijke verkoudheid. Het slijm stroomde uit zijn neus en hij bleef maar hoesten. Hij was te ziek om naar het kinderdagverblijf te gaan, dus hield ik hem thuis.

Ondanks dat mijn zoontje ziek thuis was, moest ik toch wel wat werk doen, want het werk kan niet zo lang blijven liggen. Maar thuiswerken met kinderen gaat in mijn geval prima. Terwijl mijn zoontje lekker met zijn autootjes zat te spelen en televisie zat te kijken, had ik de tijd om mailtjes te beantwoorden en offertes te maken. Een volledige werkdag moet je dan als thuiswerkmoeder niet willen draaien, want je kindje heeft natuurlijk ook aandacht nodig en zeker wanneer hij/zij ziek is. Maar een paar kleine klusjes uitvoeren is geen enkel probleem en als het moet, kan ik ook nog ’s avonds werken.

Mijn dochter weet dat ze stil moet zijn als ik aan de telefoon ben met een klant. Mijn zoontje weet het ook, maar geeft niet altijd gehoor aan mijn verzoek. Daar is hij met zijn drie jaar nog iets te jong voor. Dus wanneer ik een klant moet bellen, ga ik gewoon even naar boven zodat ik dit in alle rust kan doen.

Kinderen thuis of naar kinderdagverblijf wanneer je thuis werkt?

Wanneer mijn kinderen ziek thuis zijn, vind ik het prima om in het bijzijn van mijn kinderen te werken. Het wordt een ander verhaal wanneer ik continue de kinderen bij mij zou hebben. Ten eerste daalt mijn zakelijke productiviteit natuurlijk enorm en ten tweede vind ik het ook niet leuk voor mijn kinderen als mama voortdurend aan het werk is waar zij bij zijn. Dit is ook de reden dat mijn zoontje drie dagen in de week naar het kinderdagverblijf gaat, net als mijn dochter toen zij nog klein was. Op die drie dagen dat ik geen kinderen om me heen heb, kan ik ongestoord werken en kunnen zij zich vermaken met hun vriendjes en klasgenootjes zonder dat ik mij schuldig hoef te voelen.

Hoe combineer jij je werk of je eigen bedrijf met de zorg voor je kinderen? En hoe doe je dit als je kindje ziek is? Laat het me weten bij de reacties.

 

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *