Mijn zoontje kreeg voor het eerst een vriendje te logeren

mijn zoontje kreeg voor het eerst een vriendje te logeren, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

 

mijn zoontje kreeg voor het eerst een vriendje te logeren, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

Afgelopen weekend kreeg mijn zoontje van vijf voor het eerst een logeetje. Zijn beste vriendje (ook vijf jaar) bleef voor het eerst een nachtje bij ons slapen. Gezellig, maar ook spannend voor allebei en dan met name voor zijn vriendje natuurlijk. In deze blog vertel ik je alles over het logeerpartijtje. Waarom hij bij ons bleef slapen en vooral ook hoe het ging. Lees je mee?

Een tijdje geleden vroeg de moeder van zijn vriendje of ik nog een oppas wist. Zij ging namelijk uit eten, maar haar vaste oppas kon die avond helaas niet komen oppassen. Wij hebben zelf geen oppas, dus ik kon haar ook niemand aanbevelen. Wat ik haar wel kon aanbieden, was om zelf op te passen. Ik nodigde haar zoontje uit om bij ons te komen logeren, als hij dat leuk zou vinden en aan zou durven. Een paar weken voor het logeerpartijtje peilde ze een paar keer bij haar zoontje of hij bij ons wilde slapen. Dat wilde hij heel erg graag, maar hij vond het nog wel een beetje spannend.

Toen was het ineens zover. We hadden afgesproken dat ze hem rond 15.00 uur zou brengen, zodat de kinderen nog even samen konden spelen voordat we gingen eten. Het spelen was natuurlijk heel erg gezellig en ook het avondeten ging goed. Van tevoren had ik al bedacht wat we zouden gaan eten en ik wist wat de favoriete maaltijden van het vriendje zijn. Spinazie is één van zijn favoriete gerechten, dus het werd spinazie.

Na het avondeten gingen mijn zoontje en zijn vriendje weer heerlijk verder met spelen en ondertussen ruimden wij de tafel af en deden de afwas. Om 20.00 uur gingen ze naar bed. Mijn zoontje is ’s nachts nog niet zindelijk dus hij slaapt nog met een luierbroekje aan. Zijn vriendje is wel ’s nachts droog, maar moet ’s avonds gewekt worden om naar het toilet te gaan. Omdat ze samen in één bed sliepen, besloot ik zijn vriendje voor de zekerheid ook een luierbroekje aan te laten trekken. Voor het geval ik hem niet wakker zou krijgen voor een avondplas of voor wanneer hij in bed zou plassen, omdat het logeren toch best spannend is.

Het was natuurlijk één en al keten en kletsen. Meerdere keren liep ik naar boven en uiteindelijk was het om 21.30 uur stil. De kinderen waren heerlijk in slaap gevallen. Vlak daarvoor had ik nog gevraagd aan zijn vriendje of hij nog moest plassen, maar hij zei nee. Ik besloot hem later die avond niet meer wakker te maken, omdat ze pas zo laat sliepen en omdat hij toch een luierbroekje droeg.

Midden in de nacht, om 3.30 uur werden ze wakker. Mijn zoontje en zijn vriendje zaten rechtop in bed en gezellig te praten. Met een slaaphoofd liep ik naar ze toe en toen ze me vroegen of het al ochtend was, zei ik ja. Pas toen ik op mijn telefoon keek, zag ik dat het nog nacht was. Ik vertelde ze dat ze maar moesten gaan slapen. Dat deden ze natuurlijk niet, maar ik wilde dat ze gingen slapen en dat mijn dochter niet ook wakker zou worden. Ik zei toen maar dat wanneer ze zouden blijven praten, ze apart moesten gaan slapen. Dat hielp, want direct na mijn opmerking was het stil en gingen ze verder slapen.

Als je dacht dat ze zouden uitslapen, omdat ze pas om 21.30 uur sliepen en ’s nachts ook nog eens wakker zijn geworden, heb je het mis. Al om 6.00 uur werden ze vrolijk wakker. Eerst speelden ze in hun slaapkamer en daarna gingen ze naar beneden om verder te spelen. Daar liep het een beetje uit de hand. Ik was zelf nog boven en had niet in de gaten wat er beneden gebeurde. Ik hoorde alleen een hoop gelach. Mijn zoontje en zijn vriendje kunnen samen ontzettend druk en ondeugend zijn. En dat waren ze dus op dat moment ook.

Toen ik naar beneden kwam, zag ik gelijk wat ze hadden uitgespookt. Ze hadden bananen gegeten (op zich heel goed), maar de bananenschillen hadden ze tegen het raam, de muren en het plafond gegooid. En daar zaten nu grote bruine vlekken op. Daar was ik echt niet blij mee. Met name met de vlekken op het plafond, straks moest ik het hele plafond witten. Het bijkwasten van de muren gaat wat makkelijker, maar is natuurlijk ook niet iets waar je op zit te wachten.

Ik werd dus echt wel even boos. Mijn zoontje moest voor straf naar zijn kamer en zijn vriendje moest maar even op de gang. Samen op de gang zitten, was natuurlijk geen optie, want samen zijn is alleen maar een feest voor hun. Door ze apart te laten zitten, konden ze goed nadenken over wat ze nu hadden gedaan. In de tussentijd probeerde ik de vlekken weg te poetsen. Dit is maar een klein beetje gelukt. Op het plafond zie je nog wel wat bruine vlekken, maar hier ga ik verder niets aan doen. De muren zal ik echt moeten verven en voor het raam heb ik gelukkig alleen een emmer sop nodig.

Op het begin van de zondagochtend na was het logeerpartijtje zeker een succes. Maar een volgende keer houd ik in gedachten wat er kan gebeuren wanneer ik er even niet bij ben. Wanneer de kat van huis is, dansen de muizen op tafel!

Heb jij wel eens vriendjes of vriendinnetjes van je zoon of dochter te logeren gehad? Hoe ging dat? Is jouw kind zelf ook al eens uit logeren geweest bij zijn/haar beste vriend/vriendinnetje? Laat het me weten bij de reacties.

2 thoughts on “Mijn zoontje kreeg voor het eerst een vriendje te logeren

  1. Oooh neen. Hier al paar logeerpartijen gehad.
    En toch altijd goed verlopen. Trouwens voor de vlekken heb je al een wonderspons gebruikt? Hier krijg ik alles van de muren ermee.

    1. De vlekken waren inderdaad het minst leuke van het logeerpartijtje. Voor de rest was het gelukkig heel gezellig. Ik heb nog geen wonderspons gebruikt. Ik zal er eens voor kijken, ik heb hier al eerder goede verhalen over gehoord. Bedankt voor de tip Ineke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *