Zwangerschapsdagboek: 1-12 weken zwanger van mijn eerste kindje

Vandaag neem ik jou mee in de eerste 12 weken van mijn tweede en derde zwangerschap. Wat gebeurde er allemaal in mijn leven als aanstaande moeder? Je leest het in mijn zwangerschapsdagboek van 1 tot 12 weken. Hoe zag mijn leven eruit als aanstaande moeder? mamablog, mamablogger

In mijn leven ben ik drie keer zwanger geweest, waarvan ik twee keer een zwangerschap heb mogen volbrengen. Mijn eerste zwangerschap eindigde helaas in een heel vroeg stadium in een miskraam.

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje (dochter) en van mijn tweede kindje (zoon) heb ik een zwangerschapsdagboek bijgehouden. Vandaag geef ik jou een kijkje in mijn zwangerschapsdagboek van de eerste 12 weken van mijn tweede zwangerschap. Wat gebeurde er allemaal in mijn leven als aanstaande moeder? Waar hield ik mij allemaal mee bezig?

In ieder geval natuurlijk met mijn zwangerschap, maar ook met mijn baan. Ik werkte toen namelijk nog fulltime bij L’Oréal. Mijn werk nam een belangrijk deel in mijn leven in en ik beleefde er ontzettend veel plezier aan, dus logisch dat ik daar in mijn zwangerschapsdagboek over schreef. Lees je mee?

1 tot 4 weken zwanger

Aan het einde van de eerste week van mijn zwangerschap nam ik het vliegtuig naar de VS. Toen was ik nog helemaal niet bevrucht, maar officieel was ik al wel zwanger. De eerste dag van je laatste menstruatie telt namelijk als de eerste dag van je zwangerschap.

Ik ging voor mijn werk bij L’Oréal met een gezellige groep klanten naar New York. Ik vertrok op zaterdag en zette de vrijdag daarna weer voet op Nederlandse bodem. Het was een leuke week, maar ik moet zeggen dat ik mijn vriend toch wel miste. Een zakenreis is toch iets heel anders dan een vakantie. Tijdens mijn week in New York startte mijn vriend officieel zijn eigen bedrijf. En als ik het zo bereken, is in de week van/na mijn terugkomst onze dochter verwekt.

In de derde week van mijn zwangerschap vierde ik mijn verjaardag, niet wetende dat ik zwanger was en dat ik op mijn volgende verjaardag moeder zou zijn. Mijn vriend en ik waren al even gestopt met anticonceptie, maar het is natuurlijk altijd maar de vraag of en wanneer je zwanger wordt.

Na mijn verjaardag verhuisde L’Oréal en dat betekende dus inpakken, inpakken en nog eens inpakken. In ons oude pand had onze afdeling een hele vleugel, maar in het nieuwe pand hadden we stukken minder ruimte. Dat mijn collega’s en ik ons dat niet realiseerden, bleek wel uit het feit dat we bakken vol met spullen meenamen naar Hoofddorp. Ik vond het erg jammer dat L’Oréal verhuisde, want eerst zaten ze op een steenworp afstand van mijn huis en nu moest ik twee uur reizen op een dag.

5 tot 7 weken zwanger

In week vijf van mijn zwangerschap hielden wij, de afdeling van L’Oréal waar ik werkte, een housewarmingparty voor onze klanten. Toen wist ik trouwens nog steeds niet dat ik zwanger was. Misselijk was ik niet, wel ontzettend moe. Op zich niet raar, want wanneer je een fulltime baan, een eigen bedrijf, een sociaal leven en ook nog een huishouden te runnen hebt, ben je wel vaker moe toch?

De housewarmingparty was een groot succes. Onze dresscode was black/purple en de foto die toen van mij gemaakt is, is waarschijnlijk de laatste foto waar ik met een wespentaille op sta. Met ook nog eens zo’n strakke riem (toen heel trendy) om mijn zwangere buik. Al was er van die zwangere buik nog helemaal niets te zien, want pas veel later bolde mijn buik wat op.

Het was een super leuk evenement, maar ook best spannend, want ik zat namelijk in de organisatie. Echt 100% genieten lukt mij dan niet echt, want als organisator moet je van alles regelen en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Van het moment dat ik de zwangerschapstest deed, kan ik mij niets meer herinneren. Vreemd hè? Je zou denken dat zo’n speciaal moment in je geheugen gegrift staat. Maar niet bij mij dus. Ik heb er zelfs niets over in mijn zwangerschapsdagboek geschreven. Jammer, want nu weet ik niet precies wanneer ik precies wist dat ik in verwachting was.

8 weken zwanger

In ieder geval in week acht wisten wij dat ik zwanger was, maar wilden we nog even de veilige grens van 12 weken afwachten voordat we onze familie en vrienden zouden vertellen dat ik in verwachting was. Mijn vriend en zijn tweelingzus waren die week jarig en we gingen met onze familie uit eten om hun verjaardag te vieren. Mijn vriend en ik hielden onze lippen stijf op elkaar wat betreft mijn zwangerschap. Al vind ik het wel moeilijk om mijn mond niet voorbij te praten.

 

zwangerschapsdagboek 1 tot 12 weken. je baby is compleet en 5 centimeter groot. mamablog, mamablogger

11 tot 12 weken zwanger

In week 11 had ik een vrijgezellenfeest en toerde ik met mijn vriendinnen op een tandem rond op Texel. Na een super gezellige dag gingen we ’s avonds feesten. Bij het feest was het echt een drukte van jewelste wat gepaard ging met duwende mensen en ook waren er heel wat dronken mensen. Opeens voelde ik mij als zwangere vrouw ontzettend kwetsbaar. Voorheen zou ik gezellig meegedaan hebben, maar nu voelde ik mij er niet prettig bij. Ik ben toen om 1 uur ’s nachts naar huis gegaan.

Ik wilde tijdens het vrijgezellenfeestje niet de aandacht op mij vestigen, de aanstaande bruid hoort dan immers in de spotlights te staan, maar ik besloot de bruid toch te vertellen dat ik zwanger was. Zo kon ze begrijpen waarom ik er tijdens het feestje eerder tussenuit piepte. En dat begreep ze. En wat was ze blij voor me!

Ik had het nieuws nog helemaal niet willen vertellen, want werkelijk niemand was op de hoogte van mijn zwangerschap, zelfs mijn ouders niet. We wilden de eerste 12 weken afwachten, zeker ook omdat mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam.

Wordt vervolgd….

 

Hield jij een dagboek bij tijdens jouw zwangerschap(pen) en vond jij de eerste 12 weken van jouw zwangerschap(pen) ook zo bijzonder? Had jij last van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid of moeheid? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

4 thoughts on “Zwangerschapsdagboek: 1-12 weken zwanger van mijn eerste kindje

  1. Ik hield bij de eerst een papierendagboek bij. Speciaal gekocht. Bij de tweede wilde ik dat ook doen, maar was het aantal keren dat ik schreef een stuk minder en bij de derde heb ik het voornamelijk digitaal gedaan.

  2. Super leuk om dit te lezen! Vervelend dat je een miskraam hebt gehad, dan snap ik heel goed dat je de veilige lijn van 12 weken vast wilt houden. Ik lees graag het vervolg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *