Vandaag deel ik met jou mijn zwangerschapsdagboek over week 13 tot week 20 van de zwangerschap van mijn eerste kindje. mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger
Zwanger & baby

Zwangerschapsdagboek: 13-20 weken zwanger van mijn eerste kindje

Ik vertelde al eerder over de eerste 12 weken van mijn tweede zwangerschap (mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam). Wat gebeurde er daarna in mijn leven als aanstaande moeder? Vandaag deel ik met jou mijn zwangerschapsdagboek van week 13 tot week 20 van de zwangerschap van mijn eerste kindje, mijn dochter.

13 weken zwanger

In week 13 had ik de 12-weken echo. Mijn ongeboren kindje op een scherm kunnen zien, vond ik zó bijzonder. En ook onwerkelijk, dat er gewoon echt een kindje in mijn buik zat. Een kindje dat al helemaal af was, alleen nog maar hoefde te groeien. Mijn dochter was ontzettend druk en lag met haar armpjes in de lucht te zwaaien. Mijn vriend kon helaas niet bij deze echo zijn, want hij was een aantal dagen van huis voor zijn werk.

Deze week ging ik ook nog naar de verloskundige. Ik vond dat altijd een fijn moment, want zo kon ik behalve met mijn drukke baan ook even met mijn zwangerschap bezig zijn. En het was natuurlijk erg speciaal om het hartje van mijn ongeboren kindje te horen en heel fijn om vragen die ik had te kunnen bespreken met mijn verloskundige. In week 13 vertelden we mijn ouders dat ik in verwachting was. Een emotioneel moment, want het kindje in mijn buik was hun eerste kleinkind.

14 weken zwanger

In week 14 gingen wij een weekje op vakantie naar Frankrijk, naar de Provence. Dit was onze laatste vakantie met zijn tweetjes. Tijdens mijn vakantie at ik zo gezond mogelijk. Elke avond kookten we een maaltijd met voldoende groenten. Ik wilde zo goed mogelijk voor het kindje in mijn buik zorgen. We verbleven in een piepklein tentje en elke nacht moest ik eruit om te plassen. Omdat ik ’s nachts niet alleen naar het toiletgebouw durfde te lopen, plaste ik maar bij een boom bij onze tent.

16 weken zwanger

Na onze vakantie, in week 16, vertelden we onze andere familieleden dat ik zwanger was. Een beetje laat misschien, maar het mededelen van mijn zwangerschap was uitgesteld doordat we op vakantie gingen. Toen we al onze familieleden hadden verteld dat er een baby’tje op komst was, zei mijn nichtje dat ze hoopte op een neefje, omdat ze eigenlijk nog een broertje wilde. Voor ons maakte het geslacht echt niet uit. We hoopten alleen maar dat ons kindje gezond zou zijn.

Rond week 16 vertelde ik ook op mijn werk dat ik zwanger was. Vanaf het moment dat iedereen wist dat ik zwanger was, begon mijn buik te groeien. Als ik strakke kleding droeg, zag je al een klein bolletje.

18-19 weken zwanger

Week 18 was een trieste week, want toen moesten wij onze zieke kat laten inslapen. Ik was er ontzettend overstuur van, mijn kat was als een kindje voor me. We konden helaas niet anders dan hem loslaten, want hij kon echt helemaal niets meer… Die week gebeurden er gelukkig ook nog leuke dingen. Zo kocht ik wat leuke babyboekjes van Nijntje.

Vanaf 18/19 weken voelde ik mijn kindje bewegen. Ontzettend gaaf om te voelen. Tot 18 weken kon ik mijn kindje alleen maar zien op de echo, maar vanaf nu dus ook echt voelen. Magisch! Mijn kindje was altijd heel beweeglijk als ik in de auto zat of ’s avonds rustig op de bank zat.

20 weken zwanger

In week 20 kochten wij een kinderwagen, box en kinderkamer. De kinderkamer sloegen wij tijdelijk op totdat de babykamer klaar was. De kinderwagen, box en kinderkamer kocht ik tweedehands. Hierover schreef ik in mijn artikel over de babyuitzet.

Wanneer vertelde jij je familie en vrienden dat je zwanger was? En bij welke termijn kocht jij de babyuitzet zoals kinderwagen, box en kinderkamer? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via BloglovinTwitterFacebook of Youtube

Bron foto: Freepik

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *